Стало відомо, що в Україні найближчими роками може значно скоротитися населення. Людей стає дедалі менше, і в усьому винна Росія.

Про це повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи, академік Елла Лібанова.

За її словами, вже до 2030 року в Україні може залишитися близько 30 мільйонів людей, оскільки рівень народжуваності станом на 2020 рік становив 1,22 дитини на одну жінку. Це один із найнижчих показників у всьому світі.

Діти, скріншот: YouTube
Діти, скріншот: YouTube

Експерти відразу зазначають, що через такі низькі темпи зростання, природний приріст населення неможливий, а старіння лише погіршиться у зв'язку з повоєнним відновленням.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У такий спосіб найближчими роками Україну спіткає ще одна криза - демографічна. Тоді населення країни становитиме не більше 30 мільйонів людей, і 10 мільйонів з яких складатимуть пенсіонери.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Народжуваність рекордно впала в 2022 році, і це лише погіршиться наступного року у зв'язку з війною, яку Росія розв'язала проти нашої держави 24 лютого.

Ще до початку повномасштабної війни у ​​нас мешкало понад 35 мільйонів громадян. Сподіваємося, що цю кризу ми також стійко зможемо перемогти, і одразу після війни займемося цим питанням.

Перехожі, фото: скріншот із відео
Перехожі, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, ми писали, що вже у листопаді ПФУ передав 43 мільярди гривень на виплати пенсіонерам.

Як повідомляв "Знай.ua" ЗСУ можуть вирішити питання лівого берега Півдня у найближчі тижні.

Також "Знай.ua" інформував, фанатка путіну в київській електричці закликала ЗСУ скласти зброю: що з нею зробили просто на місці .