Власники дачних ділянок або мешканці приватного сектору з настанням весни починають наводити порядки на своїй території і нерідко забувають про одну важливу заборону, порушення якої може спричинити накладення штрафу у розмірі до 6000 гривень. Кого та за що можуть покарати, пояснюють у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Київській області.

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій регулярно проводять патрулювання місцевості за допомогою дрону та без проблем можуть виявити порушників, які у своїх приватних володіннях палять суху траву.

штрафи за спалювання трави
штрафи за спалювання трави

Відповідно до чинного законодавства спалювати суху траву чи листя заборонено не лише через високий ризик виникнення масштабної пожежі, а й небезпечний для здоров'я людей дим, що виділяється при спалюванні сухих рослинних решток.

штрафи за спалювання трави
штрафи за спалювання трави

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Деякі власники дачних ділянок чи жителі сільської місцевості завзято порушують цю заборону та можуть заробити чималий штраф, який становить від 3060 до 6120 гривень. При цьому для посадових осіб покарання суворіше – штраф від 15 000 до 21 420 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, що не повістками єдиними: Кабмін продовжив дію постанови, можуть і штраф виписати.

Також наш портал інформував, 680 гривень та за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.

Крім того, ми писали, власники авто мають сплатити податок на машину: потрібно викласти 25 тисяч гривень.