Українці люблять вирощувати на своїх грядках все, аби влітку не бігати в супермаркет та на базар. Буряк — на чільному місці, адже це овоч борщового набору.

Влітку можна використовувати його зелень для салатів, а коренеплід добре зберігається взимку і з нього можна приготувати чимало чудових страв. для того, аби овоч давав відмінний урожай варто посадити поруч з буряком певні рослини.

Що садити коло буряка. Фото: Youtube
Що садити коло буряка. Фото: Youtube

Оскільки це теплолюбна рослина, любить буряк при посадці добре освітлене сонцем місце. Ділянка повинна бути пухкою і не затіненою.

Можна посадити поруч із буряком такі овочі, як:

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще
  • картопля;
  • баклажан;
  • бобові;
  • гарбуз;
  • огірок.

Бобові, а точніше горох і квасоля, вважаються найбільш вдалими варіантами для посадки після буряка, оскільки допомагають відновити баланс корисних речовин у ґрунті. Але з квасолею поруч слід бути обережними - на неї буряк реагує по-різному.

Що садити коло буряка. Фото: Youtube
Що садити коло буряка. Фото: Youtube

Можна садити буряк із помідорами і після часнику. Але, у випадку з часником, після нього бажано удобрити ґрунт, щоб поліпшити ситуацію.

Висаджуйте різні культури так, щоб між ними була відстань. Наприклад, між цибулею і буряком бажано дотримати дистанцію в 20-30 сантиметрів.

Полуниця і буряк на одній грядці також добре переносять один одного. А ще для буряка хорошими сусідами виявляться салати й шпинат.

Що садити коло буряка. Фото: Youtube
Що садити коло буряка. Фото: Youtube

Сильний запах цих рослин діє, як відлякувач шкідливих комах. Але м’яту досвідчені городники рекомендують вирощувати не у відкритій землі, а у ящиках, бо вона може швидко захоплювати великі площі і псувати урожай.

Нагадаємо, ми писали, що купівля земельних ділянок під сади та городи: депутати змінили процедуру, скільки доведеться платити.

Як повідомляв "Знай.ua" сім секретів врожаю: щоб у свекрухи "підгоріло".

Також "Знай.ua" інформував, як позбутися шкідників на городі за допомогою гірчичного порошку: дієві методи.