Значна втомлюваність та відчуття постійної втоми можуть привести до серйозних захворювань і навпаки. Тож варто не зневажати сигнали організму.

Лікарі Міністерства охорони здоров'я України пояснили, звідки з'являється значна втомлюваність.

Втома. Фото: Youtube
Втома. Фото: Youtube

Відчуття втоми, розгубленості, безсилля, уявного розрядженого акумулятора в голові, на жаль, знайоме багатьом. Йдеться саме про втому, яка настає навіть від помірних зусиль чи навантажень надто швидко і заважає в буденному житті. - йдеться у повідомленні.
.

Нестача сну

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Найбільш очевидна причина втомлюваності - неповноцінний сон день у день, а точніше ніч у ніч. Експерти радять спати принаймні сім годин поспіль:

"Якщо ваш сон здебільшого не є повноцінним і є фізична змога щось змінити на краще завдяки гігієні сну та медикаментозній допомозі, то звісно почати подолання втомлюваності слід із цього".

Низький рівень гемоглобіну чи феритину

Гемоглобін – це переносник кисню та оксиду вуглецю в крові. Феритин – це білок, що запасає залізо в нашому організмі. Втомлюваність є одним із проявів залізодефіцитної анемії чи виснаження запасів заліза.

Втома. Фото: Youtube
Втома. Фото: Youtube

Недостатність щитоподібної залози

Брак сил, а також дратівливість, поганий сон, сухі шкіра та волосся, набір маси тіла при звичному раціоні й активності – можливі прояви гіпотиреозу. Не треба пити йод, слід звернутися до лікаря, здати потрібні аналізи та пройти лікування, якщо це потрібно.

Це не всі причини втомлюваності, якщо ви помічаєте, що безкінечно відчуваєте відсутність енергії, зверніться до лікаря. Визначити причину втоми саме у вас і добрати шлях терапії може сімейний або профільний лікар.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що затісне взуття більше не мучитиме вас: допоможуть речі що є в кожному домі.

Як повідомляв "Знай.ua" гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.

Також "Знай.ua" інформував, головні звички, через які життя завжди буде нестерпним: позбавтеся їх назавжди.