Вирушаючи на закупівлю, в українців, завжди існує ризик наткнутися на небезпечні продукти і в результаті не тільки втратити гроші, а й отримати удар по здоров'ю.

Де найнебезпечніше закуповуватися, розповіла декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування Лариса Баль-Приліпко у коментарі obozrevatel.

М'ясо на ринку, скріншот: YouTube
М'ясо на ринку, скріншот: YouTube

Багато українців у пошуках вигідніших цін відправляють за продуктами на ринок, але часом це може бути небезпечним, адже невідомо, що в тій продукції і наскільки вона свіжа.

Експерт радить купувати продукти у великих мережах, оскільки там покупець може висунути претензію, попросити надати документи виробника та у разі чого повернути назад товар та отримати гроші назад. Крім того, у супермаркетах завжди можна перевірити термін придатності, що не завжди можливе на ринку.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"На базарі ви купили щось, і неякісний продукт – це ваші втрачені гроші. Але якби тільки гроші, тому що буває і небезпека, оскільки якщо продукція прострочена чи неякісна, то може бути дуже велика шкода здоров'ю", - зазначає Лариса Баль-Приліпко.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Найчастіше на ринку спостерігається серйозна антисанітарія, адже немає ні умов для зберігання, ні рукавичок у продавців. Втім, закуповуватися на ринку без побоювань можна, якщо там є лабораторія, всі продукти перевіряються та надаються сертифікати щодо якості товару.

Раніше портал Знай повідомляв, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.

Також наш портал інформував, в Україні знайшли небезпечну для здоров'я вершкове масло: побачите у магазині – краще не чіпайте.

Крім того, ми писали, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатись.