Будь-який українець може несподівано стати трохи багатшим, виявивши у старій скарбничці чи кишені старі 50-копійкові монети 1994 року карбування. Як впізнати дорогоцінну монету, розповідається на спеціалізованому порталі "Монети-ягідки".

Колекціонери готові сплачувати від 2 до 14 тисяч гривень за монети номіналом 50 копійок 1994 року. Проте цінуються далеко ще не всі різновиди монети. Так, несподівано розбагатіти можна, виявивши монети 1.1 АГм і 1.2АЕс, а ось інші різновиди продаються за ціною до 50 гривень або номіналом.

Монети. Фото: Youtube
Монети. Фото: Youtube

Особливості різновиду 1.1 АГм

У нижній частині тризубця є маленькі отвори, проміжки між листком і відростком у вигляді трапецій, а на ребрі дрібна насічка. Вартість такої 50-копійкової монети сягає 4000 гривень.

50 копійок. Фото: monety-yagidky
50 копійок. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Особливості різновиду 2АЕс

У нижній частині тризубця також маленькі отвори, гурт середній, 8 насічок. Особлива увага на грона - № 1,7 та 8 хвостик не примикає до ягоди. Продати таку монету можна набагато дорожче – до 14 тисяч гривень.

50 копійок. Фото: monety-yagidky
50 копійок. Фото: monety-yagidky

Скільки коштує монета 50 копійок 1994 року, залежно від різновиду:

Скільки коштують 50 копійок 1994 року. Фото: monety-yagidky
Скільки коштують 50 копійок 1994 року. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні виводять із обігу деякі купюри: яких гривень можна сміливо позбавлятися і як.

Також наш портал інформував, трясемо скарбнички та гаманці: українцям показали монети, за які можна виручити цілий статок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні стару 1-гривневу монету можна продати за 20 тисяч: може завалятися вдома у кожного.