Родичі загиблих військових мають право на дострокову пенсію. Про це йдеться у Законі України №2146-IX від 24 березня 2022 року "Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби та деяких інших осіб".

Право на пенсію через втрату годувальника за померлого військовослужбовця мають батьки та дружина (або чоловік) годувальника. Так, якщо військовий загинув під час виконання службових обов'язків, то його родичі можуть вийти на пенсію не раніше ніж 55 років, незалежно від кількості заробленого страхового стажу.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Розмір пенсійної виплати становить 70% заробітної плати загиблого годувальника членам сім'ї та дитині, але не менше 7800 гривень.

У разі смерті військовослужбовця, яка не пов'язана з виконанням службових обов'язків, родичі мають право вийти на пенсію по досягненню 60 років, незалежно від наявності страхового стажу. Розмір пенсійної виплати: 30% заробітної плати померлого кожного члена сім'ї.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наголошується, що незалежно від причини смерті годувальника, мінімальний та максимальний розміри пенсії у зв'язку із втратою годувальника застосовуються до кожного непрацездатного члена сім'ї.

Раніше портал Знай повідомляв, помилка Пенсійного фонду дорого обійдеться вам: юристи радять, на що звертати увагу.

Також наш портал інформував, українці можуть суттєво збільшити пенсію, але доведеться піти на "жертву": що потрібно зробити.

Крім того, ми писали, надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися: що буде з виплатами пенсій та субсидій.