Фахівці прогнозували лише одну потужну магнітну бурю, але велетенська пляма може спричинити викид корональної маси (СМЕ), і, відповідно, геомагнітну активність.

Виверження викинуло CME у космос і, можливо, до Землі. Модель NASA передбачає різкий удар 7 червня, який, можливо, спричинить геомагнітні бурі класу G1, про це повідомляє сайт Spaceweather. Геомагнітний шторм може сягати 5 балів потужності.

Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube
Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube

Також фахівці оприлюднили свіжий оновлений графік магнітних бур на червень. За їх прогнозами, найближча небезпека, що може загрожувати магнітному полю Землі — це невелике збурення 12 червня.

Потім очікується п'ятиденна тиша, а за нею відбудеться слабка магнітна буря 5 балів потужності — 18 червня. Наступного дня, 19 і 20 червня буря слабшатиме до збурення 4 балів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Геомагнітна активність
Геомагнітна активність

Після першої хвилі бур на Землі запанує тиша, однак 28 червня поновиться збурення 4 балів потужності.

Дані щодо дат і власне магнітних бур є приблизними, оскільки передбачати сонячні спалахи дуже важко. Прогнози формуються на основі цілої низки змінних, які часто коливаються. Тому впродовж місяця кількість магнітних бур може змінюватися.

Магнітні бурі. Фото: Youtube
Магнітні бурі. Фото: Youtube

Нагадаємо, під час магнітних бур у метеозалежних людей може спостерігатися головні болі, слабкість, загострення хронічних захворювань, та підвищення тиску, запаморочення, нудоту, біль у суглобах та м'язах тощо.

Нагадаємо, ми писали, як очистити лобове скло авто від мошок та бруду: ефективний метод.

Як повідомляв "Знай.ua", як боротися з набряками на обличчі: нутриціологиня розкрила цінні секрети.

Також "Знай.ua" інформував, правильний полив огірків не менш важливий, ніж підживлення: овочі будуть один до одного і листя не пожовкне навіть у спеку.