Сьогодні ми все частіше чуємо про таку страшну хворобу, як рак. І хоча наразі вчені не можуть до кінця пояснити причини розвитку онкологічного захворювання, вони з упевненістю можуть сказати, що злоякісні процеси часто є наслідком нездорового способу життя.

Зокрема, причина може ховатися у вживанні деяких продуктів. І мова зараз не про фастфуд. Ризик можуть нести корисні на перший погляд продукти, повідомляє Express.

Як стверджує професор аналітичної біохімії та хімічної патології Мартін Гроотвельд, ризик можуть нести навіть корисні продукти, якщо їх неправильно вживати.

До таких належить оливкова олія. У результаті досліджень з'ясувалося, що при обсмажуванні риби і картоплі в такій олії кількість токсичних альдегідів збільшується в 100 разів.

Саме ці речовини і можуть спровокувати розвиток злоякісних процесів.

Популярні новини зараз
Ціна питання – 1000 грн: ухилянти знайшли новий спосіб дурити ТЦК Грудневе підвищення пенсій: кому зроблять подарунок напередодні свят "Жодних рейдів": у ТЦК пояснили, для чого насправді приходять до кав’ярень та клубів Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", риб'ячий жир, який досі вважався дуже корисним для серця, мозку, і судин, виявився не таким вже лікувальним. А разом з ним вчені назвали відносно шкідливими соняшникову та оливкову олії. Тривале вживання цих продуктів призводить до проблем з печінкою.

Незважаючи на те, що на дворі ще сніг і мінусова температура, на календарі вже пів місяця, як весна. Але, на жаль, крім мінливої погоди, весна приносить і авітаміноз. Запаси вітамінів виснажуються, а запастися ними завчасно, та ще й взимку, неможливо. Тому відразу з настанням весни необхідна "дозаправка" організму. Вітаміни покращують не тільки загальний фізичний стан, його імунітет, але здатні зміцнити і психіку людини та запобігти депресіям.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав, які вітаміни потрібні навесні та в яких продуктах їх знайти.