Українці все частіше нарікають на сумнівну якість продуктів, придбаних у супермаркетах. Аби у клієнтів не виникало зайвих питань, керівництво торговельних мереж вдається до відкритого злочину – змінюють етикетку із термінами придатності на зіпсованому товарі і пропонують вам його під виглядом свіжого.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк маскують зіпсоване м'ясо у супермаркетах?
Основна причина псування – порушення умов зберігання (температурного режиму, вибору приміщення, товарного сусідства та іншого) – все це може легко отруїти вас і всю родину. Особливо викликає побоювання ситуація у столиці.
Приміром, в одному із магазинів, що на околицях Києва, індичка виявилася вже давно не першої свіжості. Встановити це вдалося тільки розкривши упаковку - термін придатності м'яса в порядку. Зіпсований товар вирішили повернути, а заодно перевірити і інші продукти.
Постоявши біля холодильника кілька хвилин, не важко зрозуміти: температурний режим від 0 до +4 градусів Цельсія, як це повинно бути, не дотримується. При такій температурі зберігати м'ясо не можна, і купувати тим паче. Вакуумна упаковка виявилася здута у цілій партії продукту, одна з курячих тушок нестерпно тхнула. Покупці скаржаться також і на зіпсовані кисломолочні товари, не дотримується і температурний режим зберігання яєць.
Законний вихід – скарга до адміністрації, але й директор також виправдовується: нібито термін придатності сумнівного м'яса ще не закінчився, потім обіцяє видалити зіпсовану партію і починають перевіряти холодильники.
Нові закони: чому не дотримуються європейських правил в Україні?
Нещодавно стало відомо, що в Україні будуть по-новому маркувати продукти. Так, президент Петро Порошенко вже підписав закон № 5448-д "Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції", повідомляє "Сегодня".
Закон стверджує базові принципи європейської системи державного контролю за безпечністю харчових продуктів:
- передбачає введення зовнішнього щорічного аудиту, до якого, в тому числі, будуть залучатися представники громадськості;
- обмежує коло осіб, яким можуть делегуватися повноваження щодо здійснення державного контролю;
- вводить фіксовані розміри штрафів за порушення.
Дивіться: Маркетингові "уловки" у торгових центрах та супермаркетах
Нагадаємо, стало відомо, що насправді кладуть у шаурму продавці замість м'яса.
Як повідомляв портал "Знай.ua", розкрито реальну небезпеку відділів кулінарії у супермаркетах.
Також "Знай.ua" писав, названо найнебезпечніші точки із шаурмою.