Українці все частіше нарікають на сумнівну якість продуктів, придбаних у супермаркетах. Аби у клієнтів не виникало зайвих питань, керівництво торговельних мереж вдається до відкритого злочину – змінюють етикетку із термінами придатності на зіпсованому товарі і пропонують вам його під виглядом свіжого.

Як маскують зіпсоване м'ясо у супермаркетах?

Основна причина псування – порушення умов зберігання (температурного режиму, вибору приміщення, товарного сусідства та іншого) – все це може легко отруїти вас і всю родину. Особливо викликає побоювання ситуація у столиці.

Приміром, в одному із магазинів, що на околицях Києва, індичка виявилася вже давно не першої свіжості. Встановити це вдалося тільки розкривши упаковку - термін придатності м'яса в порядку. Зіпсований товар вирішили повернути, а заодно перевірити і інші продукти.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Постоявши біля холодильника кілька хвилин, не важко зрозуміти: температурний режим від 0 до +4 градусів Цельсія, як це повинно бути, не дотримується. При такій температурі зберігати м'ясо не можна, і купувати тим паче. Вакуумна упаковка виявилася здута у цілій партії продукту, одна з курячих тушок нестерпно тхнула. Покупці скаржаться також і на зіпсовані кисломолочні товари, не дотримується і температурний режим зберігання яєць.

Законний вихід – скарга до адміністрації, але й директор також виправдовується: нібито термін придатності сумнівного м'яса ще не закінчився, потім обіцяє видалити зіпсовану партію і починають перевіряти холодильники.

Нові закони: чому не дотримуються європейських правил в Україні?

Нещодавно стало відомо, що в Україні будуть по-новому маркувати продукти. Так, президент Петро Порошенко вже підписав закон № 5448-д "Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції", повідомляє "Сегодня".

Закон стверджує базові принципи європейської системи державного контролю за безпечністю харчових продуктів:

  • передбачає введення зовнішнього щорічного аудиту, до якого, в тому числі, будуть залучатися представники громадськості;
  • обмежує коло осіб, яким можуть делегуватися повноваження щодо здійснення державного контролю;
  • вводить фіксовані розміри штрафів за порушення.

Дивіться: Маркетингові "уловки" у торгових центрах та супермаркетах

Нагадаємо, стало відомо, що насправді кладуть у шаурму продавці замість м'яса.

Як повідомляв портал "Знай.ua", розкрито реальну небезпеку відділів кулінарії у супермаркетах.

Також "Знай.ua" писав, названо найнебезпечніші точки із шаурмою.