У Китаї винайшли голосовий підказувач для смартфонів, який дозволяє читати по губах. Ця новинка – мрія практично кожного власника гаджета


Китайським вченим з Університету Цінхуа вдалося зробити неймовірне. Новий пристрій зчитує голосову інформацію за формою губ. Додаток можна використовувати і в громадських місцях.

При цьому якість зчитується інформації не залежить від того, наскільки голосно ви розмовляєте. Достатньо просто робити жести губами, вимовляючи слова, які ви хочете побачити на екрані. При цьому ви не будете заважати оточуючим і зможете використовувати функцію навіть у самих невідповідних ситуаціях.


На першому етапі додаток зчитує овал обличчя і визначає форму губ людини. Потім підключаються 20 опорних точок, які і допомагають розпізнати мова людини. Також програма здатна самостійно визначити ступінь відкриття рота.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Саме тому функція адаптована для того, щоб відстежувати початок і кінець команди.
Наступним етапом є передача даних на основі нейромережі. Вона займається распознанием слів і букв. Поки програму змогли встановити і перевірити на потужному комп'ютері. Найближчим часом розробку адаптують під смартфони.


Така ідея прийшла в голову вченим в результаті того, що багато користувачів мобільних телефонів не використовують голосовий підказувач в громадських місцях. Вони вважають, що це заважає іншим і відчувають дискомфорт.

Нагадаємо, раніше власників iPhone хакери атакували підступні: що потрібно знати. донині у хакерів успішно працює стара система фішингу – крадіжка даних з допомогою фейкових сайтів. Особливо дієва схема з користувачами, які бажають заощадити.


Як повідомляв портал "Знай.uа" майбутнє вже настало: американських військових вчить страшний робот-професор.

Також Знай.uа" писав, мікробів більше, ніж у туалеті: топ-5 способів дезінфікувати ваш телефон.