Співробітник організації Checkmarx Педро Умбелино, яка займається розробкою систем статичного аналізу вихідного коду на наявність вразливостей, заявив, що з будь-якого пристрою можна викрасти інформацію за допомогою NFC-чіпа. Тепер же ця можливість стала прокляттям для власників сучасних смартфонів. Тепер користувачі можуть втратити свої дані без повернення, а зловмисникам навіть не потрібно зламувати кожен смартфон за допомогою програм і вірусів.

зокрема, технологію Near Field Communication використовували для передачі паролів. За словами Умбелино, злом можливий, навіть якщо на гаджеті відключена передача даних.

У Checkmarx відзначили, що прийом під назвою NFCdrip можна використовувати для смартфонів з операційною системою Android і для ноутбуків. За допомогою ноутбука хакер здатний віддалено встановити вірусний код на смартфони, а власник навіть нічого і не запідозрить. Варто зазначити, що для цього навіть немає необхідності у включеному інтернету.

Як повідомляється, під ударом хакерів може відмовитися кожен, оскільки передача даних здійснюється на відстані від 10 до 60 метрів. Кафе - ідеальне місце для зловмисників, охочих заволодіти вашими паролями до банківських карток.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, що виробник китайських смартфонів Oppo вирішив обдурити весь світ, підкручуючи показники під час тестів на продуктивність, тим самим покращуючи заявлені характеристики після результатів. Результати тестів анулювали, і смартфони не можна перевіряти до тих пір, поки виробник не позбутися сторонніх програм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Oneplus несподівано для всіх змінила термін презентації нового флагманського смартфона 6T з 30 на 29 жовтня. Це сталося через те, що компанія Apple вирішила зробити презентацію в той же день, в зв'язку з чим вся увага буде прикута саме до яблучної корпорації.

Знай.uа писав, що в кінці нинішнього місяця компанія Huawei має презентувати свій новий смартфон Honor Magic 2. Смартфон отримав купу нових функцій, яких немає у конкурентів на сьогоднішній день.