Виробник електромобілів Tesla випустив нову модель - позашляховик Model Y.

Компанія показала електрокар на презентації в Лос-Анджелесі. Сам по собі автомобіль здивував публіку зовнішнім виглядом. До того ж, ціна за нього трохи вище.

"Стандартна комплектація Model Y володіє запасом ходу без підзарядки 370 км (230 миль). Електрокар здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 5,9 секунд. Максимальна швидкість автомобіля складає 193 км/год (120 миль/год)", - йдеться в повідомленні. Втім, цієї швидкості йому вистачить, враховуючи розміри електрокара, та його потужність. На відміну від бензинових двигунів, електродвигун здатний видавати всю свою потужність з першої секунди.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

найдешевша Model Y (зі стандартним запасом ходу) вийде навесні 2021 року і буде коштувати $39 тисяч. найдорожча - Performance - восени 2020 року, за неї попросять 60$ тисяч. Втім, дорога версія напхана усіма можливими функціями, про які деякі водії навіть і не чули.

Запас ходу складе 451 км, а максимальна швидкість - 241 км/год розгін до 100 км/год за 3,5 секунд).

Model Y стала п'ятою в лінійці Tesla (без урахування тягача Semi) і другим кросовером компанії після вперше показаної в 2012 році Model X. Маску довелося показати цей автомобіль з-за високої конкуренції.

Нагадаємо, що компанія Apple злила подробиці про майбутнє сервісі за тиждень до презентації. Повідомляється, що це буде платний сервіс, який дозволить власникам iPhone отримувати розсилку новин, а також різні цікаві журнали. Втім, чи буде ця функція актуальною зараз - невідомо. Практично всі цікаві події в світі можна прочитати в ЗМІ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що майбутнє GTA 6 під загрозою. Повідомляється, що Sony хоче викупити права на майбутню гру від RockStar може викупити компанія Sony, щоб зробити гру ексклюзивом на майбутню консоль Sony PlayStation 5, вихід якої запланований на 2021 рік.

Знай.uа писав, що компанія Oppo показала смартфон Reno, який отримав топову камеру. Відзначається девайс здатний знімати з 10-кратним зумом без втрати якості, і навіть показали смартфон у справі. Втім, не факт, що це чергова маркетингова пастка, щоб залучити до апарату увагу. Що ж, подивимося, на що здатний девайс вже після його виходу.