Основне призначення Google Assistant, покликаного відповідати на питання користувачів і допомагати їм у виконанні щоденних завдань, не дозволяє монетизувати його. У цьому Філіп Шиндлер, старший віце-президент Google по продажам, зізнався журналістам в ході прес-конференції, що пройшла минулого тижня.

Він стверджує, що можливості голосового помічника просто вражають, але ось він практично не оплачується. Це і є проблемою для корпорації добра.

Найбільш імовірним способом монетизації Google Assistant, на думку Шиндлера, може стати реклама. Але Google не планує порушувати інтерфейс програми рекламними банерами як це робить, наприклад, Xiaomi зі своєю прошивкою MIUI. Замість цього помічника можуть навчити нативному просування товарів і послуг, які будуть відповідати інтересам самих користувачів, з'являючись у їх видачі лише за відповідним запитом. Буде це ненав'язлива реклама, або голосовий помічник буде кричати у весь голос про знижку на консерви в найближчому магазині - дізнаємося пізніше.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Google знову шукає можливість заробити на користувачах, і у нього непогано виходить, враховуючи річний прибуток корпорації.

Нагадаємо, що інсайдери розповіли, як відбувається створення нової моделі iPhone починаючи від дизайну, закінчуючи появою апарату на прилавках. Що дивно, розробка девайса закінчується за рік до його випуску. Іншими словами, як тільки випускався iPhone X, компанія вже розробила всі 3 моделі iPhone XS. Після цього компанія вже налаштовує iOS, і вже після цього дає випробувати апарат тестерам, які використовують ці пристрої як основні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що інсайдери назвали дату виходу iPhone Mini. По суті, це інша версія iPhone SE 2. Компанія приготувала сюрприз для фанатів компактних телефонів, яким не потрібна гігантська діагональ пристроїв. Серед іншого, девайс отримає покращений процесор, а також всі сучасні нововведення.

Знай.uа писав, що глава Xiaomi пообіцяв позбавити смартфони від набридливої реклами. Серед іншого, компанія просто перестаралася з відображенням реклами користувачам, які досить холодно відреагували на такий хід.