Українці у 2020 році визнані одними з п'яти найнещасніших народів світу: у порівнянні з 2019 роком, індекс щастя впав більш ніж удвічі.

Відповідне дослідження в Україні в рамках світового проєкту Gallup International провів Київський міжнародний інститут соціології спільно з Фондом "Демократичні ініціативи".

Як показало опитування трохи більш ніж тисячі респондентів, лише 49% українців заявили, що вважають себе щасливими, у той час як 14% вважають себе ані щасливими, ані нещасливими, а ще 35% зізналися, що є нещасливими.

Саме велика частка нещасних людей і завдала удару по Індексу щастя: врешті решт, він складає лише 14 відсотків, тоді як у 2019-му цей показник був більш ніж вдвічі вищим і становив 33%

Серед основних факторів, які вплинули на відчуття українців, називають пандемію, яка вплинула на весь світ, а також специфічний вітчизняний чинник — розчарування новою владою.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Окрім України, у топ-5 найнещасніших країн опинилися Північна Македонія (-3%), Гана (0%), Гонконг (7%) та Вірменія (12%).

А ось список щасливчиків має доволі несподіваний вигляд — «найщасливішими країнами» 2020 року стали Киргизстан (85%), Казахстан (78%), Еквадор (77%), Колумбія (77%) та Азербайджан (76%).

Індекс щастя 2020, зображення Радіо Свобода
Індекс щастя 2020, зображення Радіо Свобода

Детальніше про рейтинг, його історію та специфіку розповів директор КМІС, професор Володимир Паніотто.

Нагадаємо, ЗСУ стали однією з найпередовіших армій: Україна піднялась у світовому рейтингу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна несподівано очолила рейтинг мінімальних зарплат у світі.

Також Знай.ua писав, Названо найбільш комфортне для життя місто України: збираємо валізи.