Ресторани у Будапешті - все про розмаїття. Спробуйте традиційну угорську страву на сніданок, американську - на обід і насолоджуйтеся справжнью італійською вечерею. Відвідайте висококласні європейські місця, які обожнюють мандрівники: Caviar & Bull і Arany Kaviar Restaurant.

Більш дешеву, але таку ж смачну їжу відвідувачі рекомендують скуштувати в італійському Comme Chez Soi або грецькому надихаючому Mazi. Заклади з фаст-фудом, такі як Hoppacska і Bors GasztroBar, також отримують схвальні відгуки від відвідувачів.

Дві основних складових угорської кухні - гуляш (суп з ароматом паприки, з м'ясом і картоплею) і паприка цирке (курча на вершковому соусі з паприки). Кожне з них по-своєму прекрасно. Вулична їжа тут також популярна. Ви можете насолодитися такими стравами, як lángos (великий шматочок смаженого тіста зі сметаною і сиром), rántott sajt (смажений сир) і kürtoskalács (або димохід, порожнистий хліб, часто посипаний корицею, горіхами або какао), що продаються на ринках і фуд-кортах по всьому місту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Любителі вина теж можуть тріумфувати: Угорщина має приголомшливу винну традицію, яка виникла багато століть тому. Обов'язково спробуйте Егер Bikavér (Bull's Blood) і насолодіться його глибоким і насиченим червоним кольором.

Гостинність, традиції та обслуговування

Незважаючи на те, що чайові не очікуються тут, як у США, найчастіше їх залишають для офіціантів, водіїв таксі та інших сервісних працівників. Чайові від 100 до 400 форинтів (або від $ 0,50 до $ 1,50) є нормою в термальних ваннах, в той час як співробітник готелю отримує від 200 до 500 форинтів (від 1 до 2 доларів США). Десяти відсотків вашого тарифу або рахунку цілком вистачить для того, щоб проїхатися на таксі або відвідати ресторан. У більш вишуканих ресторанах на чай найчастіше залишають 15 відсотків.

В Європі складно знайти місто, схоже на Будапешт. Воно розбурхує свідомість величною архітектурою і приємно дивує смакові рецептори приголомшливою і неймовірно різноманітною їжею.

Портал "Знай.uа" раніше розповідав про те, чого варто очікувати від Порту, батьківщини портвейну

Як повідомляв "Знай.uа", складено рейтинг найкращих авіаліній 2018

"Знай.uа" писав про популярних міфів, пов'язаних з гірськолижним спортом хелі-скі