Турецьку кухню можна описати як злиття середньосхідних, азіатських та середземноморських смаків. В Стамбулі, зокрема, добре відомі і популярні кебаби і мези (невеликі тапас-тарілки). Страви зазвичай наповнені м'ясом, квасолею, свіжими овочами та горіхами. Йогурт також є основним компонентом багатьох страв турецької кухні, і зазвичай його можна зустріти в якості компаньйона для багатьох м'ясних страв і хліба.

Вулична їжа, в тому числі döner (зазвичай з м'яса ягняти) і simit (бублико-подібний хліб, який служить зручною переносний закускою), також дуже популярні серед жителів і заміських відвідувачів. Турецька кава зарядить вас енергією і бадьорістю, які допоможуть оглянути за день безліч визначних пам'яток. На десерт варто спробувати місцеві цукерки, від яких ви будете в захваті.

В Стамбулі можна знайти найрізноманітніші заклади: від елітних ресторанів відомих шеф-кухарів до хаотичних мейханов (традиційних ресторанів і барів в Туреччині) і без надмірностей, лавок з кебаб, оформлених у вигляді звичайного отвори в стіні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Meyhanes, як правило, - гучні та галасливі місця, де алкоголь тече річками, який подають разом з горами мезів. Поки ви тут, обов'язково спробуйте раки, національний алкогольний напій, виготовлений з анісу. Він подається зі склянкою охолодженої води. Коли ці дві рідини з'єднуються, утворюється молочно-білий колір, який подарував напою прізвисько, aslan sütü (або левине молоко).

В ресторанах, які користуються популярністю серед мандрівників, як правило, подають страви з завищеною вартістю. Ви можете проїхатися на трамваї на північ через Золотий Ріг в Бейоглу, де ви зможете скуштувати чудові страви простої домашньої кухні, а також деякі з найбільш модних варіантів у місті. Популярні турецькі ресторани в Бейоглу – це Babel Cafe & Restaurant, Nicole and Meze by Lemon Tree.

Як ви бачите, в Стамбулі є безліч місць, які здатні вас здивувати!

Як розповідав "Знай.uа", у Лісабоні можна відвідати головні визначні пам'ятки і заощадити

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, як недорого і смачно відпочити у Валенсії

Нагадаємо про кулінарні секрети Будапешта і про те, де смачно поїсти