Люди, які часто літають, можуть бути переконані в тому, що вони знають про літаки все. Нижче наведений список особливостей, які здивують навіть найдосвідченіших мандрівників.

1. Чорний трикутник

Вікна в літаку існують не тільки для того, щоб пасажири могли насолоджуватися красивою картинкою - вони також є функцією безпеки. Якщо екіпаж вважає, що з крилом може бути проблема, саме за допомогою вікна з найкращим виглядом можна визначити так це насправді. Зазвичай воно позначене маленьким чорним трикутником на стіні.

2. Отвори в ілюмінаторах

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Думаєте, у вікнах літаків не повинно бути дірок? Звичайно ж, це так. Але ілюмінатори мають особливу конструкцію. Вони складаються з 3-х стекол. У середній панелі є спеціальні отвори, які зберігають пасажирів і екіпаж у безпеці. Вони потрібні для того, щоб знизити рівень навантаження на вікна – адже повітря всередині літака знаходиться під тиском.

3. Секретна кімната

Більшість літаків, призначених для далеких перевезень, включають в себе відділення, в якому стюардеси можуть дрімати, читати книгу або просто ховатися від агресивних пасажирів.

4. Спеціальні ручки для пасажирів

Хіба комусь буде приємно, якщо повз його крісла буде проходити пасажир з келихом вина? Є ймовірність, що він розіллє це вино. Крім того, не зовсім зручно, коли хтось йде і тримається за сидіння. Саме тому під відсіками, розташованими над сидіннями, є спеціальні тримачі, завдяки яким можна з комфортом ходити по проходу.

5. Маленькі гачки на крилах

Ця цікава функція, виявлена на багатьох крилах літака, може врятувати вас у разі аварійної посадки на воду. Якщо пасажирам необхідно залишити літак, щоб стати на крило, як було під час так званого Дива на Гудзоні, між дверним люком і цими гачками закріплюється мотузка, за яку можна триматися, щоб не впасти у воду.

6. Коктейль з хімікатів

Кисневі маски – важливі атрибути, які обов'язково присутні на борту якого літака. Але не варто думати, що в спеціальних відсіках зберігаються спеціальні резервуари з киснем – вони занадто об'ємні і важкі. Тому використовується спеціальна система. Маски працюють за допомогою спеціальних хімічних коктейлів. При нагріванні вони виділяють кисень.

7. Наручники і дефібрилятори

Іноді на борту зустрічаються некеровані пасажири, яких неможливо вгамувати за допомогою слів. Тому нікого не повинно шокувати те, що на борту знаходяться спеціальні наручники – пластикова копія поліцейських. До речі, деякі компанії посилюють захист і безпеку. Наприклад, на борту біля Ryanair є дефібрилятор.

Портал "Знай.uа" писав про те, як вибрати подорожі для знака зодіаку

"Знай.uа" розповідав про блюдах, які обов'язково потрібно спробувати у Франції

Нагадаємо: Нова глава в авіа-індустрії: літак, який буде здійснювати найдовший політ у світі