Восени в Європі проходить безліч цікавих фуд-фестивалів, які здивують навіть найвибагливіших гурманів. Тут можна знайти абсолютно все: від білих трюфелів в Хорватії до пряного золотого шафрану в Іспанії.

So Good Festival, Бордо, Франція
16-18 листопада

Крім смачного вина, портове місто Бордо, яке розташоване на південному заході Франції, відоме відмінними устрицями, шафраном, грибами, білої спаржею, макаронами і dunes blanches de Bordeau- крихітними булочками з вершковою начинкою. На великому гастрономічному фестивалі So Good Festival будуть продемонстровані шедеври місцевих виробників і шеф-кухарів. На вас чекають чорний пудинг, безліч сирів, ковбас, випічки і вин.

Csabai Sausage Festival, Бекешчаба, Угорщина
19-22 жовтня 2018 року

В Угорщині настільки розвинений культ ковбас, що тут навіть влаштовують спеціальні ковбасні екскурсії. Однією з родзинок фестивалю, який проходить в південно-східному місті Бекешчаба, є Csabai - пряна ковбаса, вкрита паприкою. Крім незліченних дегустацій ковбас, на фестивалі буде проходити конкурс з приготування фаршированої капусти, серія концертів і молодіжний конкурс з виготовлення ковбаси, який, як очікується, приверне до 250 молодих команд.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

National Chestnut Festival, Кунео, Італія
19-21 жовтня 2018 року

Звичайно ж, головною стравою фестивалю є відомі у всьому світі каштани Cuneo, які подаються в найрізноманітніших варіаціях: смажені, запечені, солодкі, зацукровані. Але це не єдине, чим Італія порадує гостей. На головному продовольчому фестивалі країни будуть представлені прекрасні страви з П'ємонту: від равіолі і панкейків до поленти і крепів (тонких млинчиків).

Truffle festival, Істрія, Хорватія
20-21 жовтня 2018 року

На Істрійському півострові в північній частині Хорватії можна спробувати безліч вишуканих ласощів: від спаржі і прошутто до восьминога і сардин. Але справжніми зірками фестивалю, звичайно ж, стануть трюфелі. Їх подають і з макаронами, і з морозивом, і з іншими цікавими інгредієнтами. Поряд з П'ємонтом в Італії і Перигором у Франції північно-західна Істрія випускає трюфелі преміум-класу. Кожну осінь, з вересня по листопад, досвідчені мисливці відправляються в темні ліси навколо міст Мотовун і Бузет на пошуки трюфелів. Їх супроводжують спеціальні собаки, які вміють винюхувати трюфелі, заховані в грунті.

Chilli Festival, Эспелетт, Франція
27-28 жовтня

Espelette pepper, основа баскської кухні, займає всього 4000 одиниць за шкалою гостроти Scoville (приблизно стільки ж, як jalapeño). Його збирають наприкінці літа навколо французько-баскського міста Эспелетт. На щорічному Chilli Festival, організованому Confrérie du Piment d Espelette, представлено безліч страв місцевої кухні. Обов'язково спробуйте цікаву родзинку pipérade - страву з солоного перцю, цибулі та помідорів з яйцем.

Saffron Rose Festival, Консуэгра, Іспанія
27-28 жовтня

В Кастилії-Ла-Манча в центральній Іспанії, якою подорожував Дон-Кіхот, до їжі ставляться дуже серйозно. Сир Манчего, часник і пастуші страви стали символами цього місця, але шафран - інгредієнт, найбільш укорінений у співтоваристві. В період фестивалю Saffron Rose Fiesta, якому вже 65 років, на вітряку 16-го століття проходить церемонія "Grinding of Peace and Love" і конкурс з добування золотих шафрановых ниток з фіолетового крокусу. Шафран відмінно підходить до надзвичайно великої кількості страв: від пирога з кремом до айолі. Даний фестиваль – відмінна можливість спробувати такі незвичайні поєднання.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, у будь подорож варто відправитися в жовтні

А також розповідав про те, як і де шведи люблять проводити відпустку

Нагадаємо: ще одна європейська країна відкриє двері для українських мандрівників