Щорічно в жовтні у Альбукерке проходить приголомшливий фестиваль повітряних куль. Небо заповнюється яскравими кулями самої різноманітної форми: від стандартних до найоригінальніших у вигляді кактусів, принцес, тварин, героїв з мультиків та інших цікавих фігур. Щороку сюди приїжджає близько 800 000 чоловік, щоб побачити все це вживу.

Фестиваль проходить в парку Red Rock біля Gallup, штат Нью-Мексико. Звичайно ж, найкраще, що можна зробити на фестивалі – політати на кулі над пустелею і індійською територією навахо. Але якщо ви не ризикнете, то зможете поспостерігати за подіями на відстані. Ви отримаєте від цього величезне задоволення. На фестивалі проходить безліч різноманітних заходів, тому нудьгувати вам не доведеться.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Повернемося до польотів. Більшість з них заплановані на світанок. Схід сонця – ідеальний час для запуску кулі. Спеціальні інструктори оцінюють елементи, які повинні бути в порядку: відсутність сильного вітру, дощу або шторму, вологи, яка може зіпсувати тканину кулі. Перевіряються також напрямок вітру умови для посадки.

Коли ви підніметесь на висоту 1,500 футів над вапняковими і піщаними каньйонами, повз вас будуть літати величні яструби і, звичайно ж, інші кулі. Ви зможете побачити головні пам'ятки, такі як Church Rock. Під вами на території Навахо по пасовиську будуть прогулюватися коні і жеребці. Через деякий час після зльоту ви опуститеся на 400 футів у глибину в Падре-Каньйон – винахід природи, в якому зливаються три екосистеми.

Коли ви опустіться на землю, то відчуєте величезний прилив сил і захочете піднятися в небо ще раз. Це ідеальний момент для того, щоб насолодитися тим, що відбувається навколо – чудовим небом, пустелею, скелями і небом, заповненим величними повітряними кулями, які відмінно відображають колорит Нью-Мексико. А на десерт фестиваль приготував для вас приголомшливий салют, побачивши який ви знову відчуєте щастя.

Раніше "Знай.uа" писав про те, які місця Вермонту варто відвідати восени

А також про кращі фуд-фестивалі Європи

Як повідомлялося, дорогою від Швеції до Грузії можна побачити безліч чарівних місць