Еклектична столиця Гельсінкі з акуратними неокласичноми і сучасними будівлями, великою кількістю зелені і раістю на обличчях місцевих жителів відмінно відображають скандинавський стиль. Це місто, в якому відчувається спокій. Круїзні кораблі, чайки, які летять над галасливим ринком, жвава набережна - все це створює яскраву картинку. Якщо ви хочете усамітнитися з природою, то можете з легкістю відправитися на один з 300 місцевих островів.

Любителям дизайну та архітектури сподобається величезна різноманітність художніх галерей і музеїв, багато з яких знаходяться в декількох хвилинах ходьби від ринку і площі Сенату. Щорічно в місті проходить дизайнерська тиждень з презентаціями, виступами і виставками.

Пам'ятки, музеї та галереї

Зовсім недавно в Хельсінкі відкрився Амос Рекс – підземний музей з куполоподібною стелею, який буде цікавим і для дорослих, і для дітей. На виставці міжнародного колективного цифрового мистецтва можна побачити серію інтерактивних 3D-інсталяцій. Завдяки сучасним технологіям по кімнаті будуть заворожуюче переміщатися тварини і рослини – так, немов вони справжні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо вас цікавить класичне мистецтво, відвідайте Центр дизайну Iittala & Arabia, серію художніх галерей і дизайнерських магазинів, розташованих неподалік від центру міста.

Магазини

Район дизайну в Гельсінкі включає Пунавуорі, Каартинкаупунки, Круунунхаку, Камппі і Улланлинну. Тут ви знайдете гарні антикварні магазини, чудовий посуд посуд і затишний елегантний одяг. Багато магазинів позиціонують себе як художні галереї та кафе.

Якщо ви шукаєте ідеальний подарунок або сувенір, рушайте в Lapuan Kankurit в кварталі Торі - сімейний магазинчик, в якому продаються красиві тканини, мило і оригінальні елементи декору.

Кафе і ресторани

Cafe Regatta подає свої улюблені страви в химерному червоному будиночку на набережній, а в кафе Strindberg, розташованому в центрі міста, варять каву за власним рецептом.

Одним з найбільш відомих ресторанів Фінляндії є Löyly, архітектурне диво, який розташований на набережній і фцнкціонує як громадська сауна. Будівля була спроектована архітекторами Avanto Architects і виготовлена з використанням теплостійкою сосни, яка дозволяє зберегти гарний інтер'єр і створити комфортні умови для перебування. На даху розташована затишна тераса. Сезонне меню Löyly наповнене фінської класикою: вершковим супом з лосося, стравою з оленів і вирізкою з яловичини з зеленими бобами, обгорнутими беконом.

На вечерю вирушайте в ресторан Ростер, який розташований неподалік від колеса огляду. Тут подають відмінне е ребро із зеленою квасолею і соусом з червоного вина. Як і їх скандинавські сусіди, фіни люблять свій хліб. В закладах часто подають горіховий житній хліб і смачну, тверду добавку (найчастіше це щедра скибочка вершкового масла).

Сауна

Можливо, найдраматичніший і найбільш незвичайний спосіб відвідати сауну - відправитися на Гельсінкі Скайфол (конкурент Лондонського Очі). На колесі огляду одна кабінка перероблена під сауну Skysauna, яку можна орендувати по годинах. Дивно, чи не так?

На порталі "Знай.uа": існують докази того, що Сідней - один з найкращих міст на планеті

"Знай.uа" розповідав про список речей, які потрібно зробити перед відпусткою

А також про бюджетні морські напрямки у жовтні