Гори не перестають дивувати. Іноді посеред, здавалося б, покинутій місцевості, яка знаходиться далеко від цивілізації, можна знайти приголомшливий затишний будиночок і залишитися в ньому на ночівлю. Ми розповімо про найдивовижніші з них

Smugglers’ den, Фінляндія

У Фінляндії є величезна мережа відкритих глухих хатин в 40 національних парках, де туристи, лижники і люди, які сплавляються на каное, можуть провести одну або дві ночі безкоштовно. Більшість з них - будиночки з колод, деякі були побудовані в 1900-х роках. Більш незвичайні хатини – це колишня рятувальна станція на острові Koivuluoto, колишня військова їдальня на острові Ulko-Tammio і колишній будинок пожежної охорони в національному парку Rokua.

Bivouacs, Італія

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Сайт гірськолижних хатин Rifugi-bivacchi.com включає близько 3000 хатин і біваків по всій Італії, в тому числі Сицилію і Сардинію. Варіанти абсолютно різні: від базового біваку до комфортабельного готелю. Ви також можете зупинитися в спеціальних притулках, до яких можна дістатися на гірському велосипеді. Однією з найяскравіших хатин є Bivouac Pelino Mario – кругла металева будівля червоного кольору, розташована на вершині гори Амаро в національному парку Маделла в Абруццо.

Mountain cabins, Швеція

Шведська туристична асоціація володіє 40 каютами в районах приголомшливої природи, розташованих на відстані 10-20 кілометрів уздовж лижних і пішохідних маршрутів. Більшість з них перебувають розташована біля озер, таких як Lunndörren Mountain Cabin. Тут можна половити рибу або поплавати, а розслабитися в сауні на дровах.

Designer dens, Данія

Великий острів Фюн і острови архіпелагу Південний Фунен в центральній частині Данії усіяні мінімалістичними, спроектованими архітекторами укриттями. 50 хатин були побудовані в 2015 році для залучення піших туристів, велосипедистів і каякерів.

Mountain huts, Словенія

Альпійська асоціація Словенії володіє 180 гірськими хатинами. Один з чудових біваків розташований на висоті 1500 метрів в Юлійських Альпах. Крихітна, асиметрична дерев'яна хатина була побудована в 2002 році. Вона знаходиться поблизу добре позначених пішохідних маршрутів, що ведуть до вершини Gabrovcem and Muzcem, потім до Stolu (1 673 метра) або Punta di Montemaggiore (1613 метрів), через кордон в Італії.

У кожній з цих колиб ви зможете не тільки з комфортом відпочити, але і насолодитися приголомшливими видами.

"Знай.uа" розповідав про 17-річну подорож до Монголії

А також про кулінарний світ Тоскани

Нагадаємо: як бюджетно дістатися з України до Європи