Італія багата різними чудовими курортами, які здатні здивувати навіть найвибагливішого гурмана. Один з таких - П'ємонт. Він розташований між Швейцарією, Францією та італійської Паданською рівниною. Він поєднав у собі кращі кулінарні традиції цих місць. А чудові гірські пейзажі яскраво доповнюють багатий гастрономічний світ.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Родзинкою, візитною карткою, символом П'ємонту є білий трюфель. Цей неймовірної цінний і рідкісний гриб – один з найбільш дорогих продуктів у світі. Його вартість становить близько 300 євро за 100 грам. Білі трюфелі відрізняються від чорних тим, що їх неможливо розводити. На пошуки цього скарбу фахівці відправляються разом з навченими собаками.
До речі, одна з найпопулярніших розваг серед туристів – полювання за трюфелями. Перед тим як спробувати цей вишуканий продукт, необхідно побачити, як його видобувають. Звичайно ж, на пошуки може піти цілий день, а видобуток виявиться досить бідним, але це того варте. Трюфель додають у страви в якості приправи, тому невеликої кількості цілком достатньо.
Друге скарб П'ємонту – шоколад. Саме тут сім'я Ферреро створила свої бренди Нутелла і Кіндер, які стали відомими в усьому світі. Ви обов'язково повинні спробувати Бічерін – аристократичний напій, який готують з вершків, шоколаду та кави, від якого італійці в захваті. До речі, варто спробувати і місцеві горіхи, які присутні в ласощах Ферреро.
Ще одна гордість П'ємонту – вина. Вони народжуються в красивій області під назвою Ланге. Тут можна побачити, як чарівні пагорби виноградників зеленіють на тлі величних Альп. До речі, в цьому місці набагато менше туристів, ніж, наприклад, у популярній Тоскані. Але пейзажі тут нічим не гірше, та й ціни в рази нижче.
Королем винного туризму є легендарне бароло. Його виробляють між середньовічними замками Серралунга д’Альба і Бароло.
Друге вино – барбареско, яке було назване в честь варварів, які колись нападали на землі Ланге. Якщо говорити про ігристі вина, варто відзначити, що асті теж виготовляється в П'ємонті, а саме – в околицях містечка Асті.
Звичайно ж, до вина ідеально підходить сир. Тут його називають білим золотом. В П'ємонті стільки видів сирів, що можна зійти з розуму! Найвідоміші – кастельманьо і тома, а також ніжна козяча робьола, яку виготовляють у Ланге. В П'ємонті також можна насолодитися відомими у всьому світі грано падано і горгонзолою.
Як ви бачите, П'ємонт не тільки здатний вас здивувати, від нього ще й може запаморочитися голова! Звичайно ж, в хорошому сенсі цього слова.
Портал "Знай.uа" вже писав про кулінарні родзинки Тоскани
А також про те, які гастрономічні секрети приховує Порту
Нагадаємо: смачні причини відвідати Мадрид