Традиційна кухня Мадрида досить сільська. Але це не робить її менш смачною і вишуканою.

Популярністю користуються тапас - це невеликі тарілки з асорті іспанських закусок, які можна замовити практично в будь-якому барі. Ви можете навіть відправитися в спеціальний тапас-тур. Багато закладів, наприклад, Ель-Тігре, пропонують тапас в подарунок до придбаного напою. В них присутня велика кількість м'яса, сиру, хліба та інших інгредієнтів.

Популярний ринок Mercado San Miguel пропонує гостям готові до вживання тапас, а також кава, коктейлі, десерти. На території розташована безліч продуктових кіосків. На ринку навіть є суші-лічильник.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Іспанські делікатеси включають тортилью-эспальоту (картопляний омлет), паелью (рис з рибою), крокети (обсмажені хлібні рулони, зазвичай заповнені картопляним пюре, сиром та м'ясом), гаспачо (холодний суп) і патата-брава (картопля з соусом, зазвичай подається з пряними айолі).

Одне з найбільш популярних ласощів Мадрида - проста тарілка з хамоном Іберіко або іберійської шинки. Мандрівники не повинні залишати Іспанію, не спробувавши jamón Iberico, оскільки експерти з харчових продуктів вважають його одним з кращих світі. Хамон подається у багатьох закладах і продається практично в кожному маркеті, магазині або на базарі. Це така ж основна частина іспанської культури, як фламенко і корида, тільки набагат смачніша.

Якщо ви втомилися від іспанської кухні в Мадриді, в місті розташований ряд міжнародних установ, які пропонують індійську, азіатську і латиноамериканську кухню. Для того, щоб поласувати стравами індійської кухні, вирушайте в Lavapies, один з найяскравіших кварталів міста. Для пошуку дешевої і дійсно чудовою китайської кухні вирушайте в підземний перехід на площу Іспанії у Кафетерій і спробуйте tallarines fritos (або смажену локшину). Що стосується напоїв, замовте джарру (глечик) сангрії, келих tinto de verano (літнє вино), вино з регіону Ріоха або пиво Mahou.

Це ще далеко не всі закуски, страви і напої, заради яких варто відвідати Мадрид!

Як писав портал "Знай.uа": Колоритний Стамбул: чим здивує турецька кухня

Нагадаємо, Порту - рай для тих, хто любить вино, солодощі та морепродукти

"Знай.uа" розповідав про те, чим здивує Прага - пивна столиця Європи