Діабет змушує людей змінювати гастрономічні та дієтичні звички. Цілий перелік товарів випадають з раціону хворого: цукор, шоколад, цукерки, кондитерські вироби, варення, морозиво. А як же алкоголь?

Медики заявляють, що діабетики можуть вживати строго певні спиртні напої, пише comments.ua.

зокрема, мова йде про пиво. Однак краще утриматися від міцних сортів. Вина, лікери та сидр категорично протипоказані.

Прийом спиртних напоїв знижує рівень цукру в крові, в результаті чого виникає гіпоглікемія. Клінічна картина симптому схожа з відчуттям похмілля, тому після хмільного вечора не забудьте перевірити показання приладу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Експериментальну методику спершу вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Дослідники вважають, що аналогічна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози. Вчені з Університету Алабами пропонують "загортати" клітини в спеціальну захисну оболонку, що представляє двошаровий матеріал, щоб імплантант не відторгався організмом.

"Знай.uа" писав, вчені довели, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет. Вони з'ясували, що люди, які швидко їдять, не пережовуючи ретельно великі шматки їжі, в 2,5 рази більше схильні до ожиріння і діабету другого типу.

Лікарі з Литви досліджували стан 702 людей, які взяли участь в експерименті. Серед зазначених людей 234 людини, їли на ходу" і отримали діагноз - діабет, швидкий набір ваги, погане самопочуття і проблеми зі шлунком.