Медитація — це ефективна вправа на розслаблення і концентрацію, яке звільняє ваш розум від думок і тривог, заспокоює вас і приводить думки в порядок.

Зазвичай до медитації приходять, коли хочуть зняти напругу і заспокоїтися. Що цікаво, медитація – не обов'язково сидіння в позі лотоса під спокійну музику. Про це розповіла українцям в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Завдяки медитації розвивається здатність фокусувати і концентрувати увагу, незалежно від навколишніх подразників. Медитувати можна в будь-якому місці і в будь-якому положенні, головне – правильно налаштувати думки.

За словами Супрун, існує кілька типів медитації, які в основному відрізняються методикою і тривалістю.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також в. о. міністра підкреслила, що медитація грає важливу роль в роботі гіпокампу та лобову частку мозку. Крім того, медитація може поліпшити багато когнітивних функцій.

Якщо медитувати хоча б 30 хвилин на день протягом 8 тижнів – збільшився обсяг сірої речовини в гіпокампі, що покращує його функцію.

"Незалежно від того, який тип фокусування ви обираєте, медитація активізує лобову частку мозку, яка бере участь у концентрації, планування, зосередженні уваги та інших виконавчих функціях. Дослідження показують, що медитація може поліпшити всі ці когнітивні функції", - пише Супрун.

Навіть медитація протягом 5-10 хвилин повертає концентрацію уваги і покращує пам'ять

Також Супрун зазначила, крім поліпшення пам'яті та уваги, таке заспокоєння допомагає боротися з тривожністю, депресією, порушенням сну і сприяє зниженню тиску.

Під кінець робочого тижня нерви можуть потроху “здавати”, а очікування відпочинку ставати нестерпним 😱Для того, щоб не...

Posted by Уляна Супрун on Friday, 14 September 2018

Варто відзначити, міжнародна група психологів вивчила, як практика медитації впливає на соціальну поведінку.

З'ясувалося, що медитація може посилити здатність до співпереживання, але не допомагає знизити рівень агресії, а також рівень упередження щодо певних соціальних груп. Крім того, виявилося, що багато з авторів досліджень медитації можуть несвідомо спотворювати результати експериментів.

Нагадаємо, простий спосіб швидко перемогти головний біль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ця проста техніка допоможе позбавитися від безсоння.

Також "Знай.uа" писав, Супрун розповіла українцям, як пережити важкі понеділки".