Сучасний ритм життя вимагає постійного перебування в русі, а в подальшому це відбивається в першу чергу на стані ваших ніг. Фітнес-тренер, реабілітолог Анастасія Копрова розповіла у своєму блозі, як зберегти здоров'я ніг.

Користуйтеся роздільниками для ніг

Коли тільки починає рости кісточка, то потрібно надягати роздільники для ніг. Їх краще всього одягати на ніч або ходити з ними не більше 20 хвилин. Роздільники під час ходьби можуть деформувати стопу.

Гімнастика для стіп дуже важлива

Намагайтеся щодня розтягувати м'язи стіп – ворушіть пальцями, піднімайте предмети пальцями ніг.

Змінюйте висоту каблука протягом дня

Фітнес-тренер рекомендує кілька разів на день змінювати висоту каблука. Таким чином стопа вчиться залучати до роботи глибокі м'язи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Купіть ортопедичні устілки

Не варто носити такі устілки без призначення лікаря, фахівець проконсультує і підбере оптимальний варіант. До того ж, устілки можна носити тільки в незручному взутті і тільки тоді, коли необхідно довго ходити. Вдома не варто носити взуття з устілками, адже м'язи стіп повинні працювати.

Не забувайте про ікри

Через біг, неправильне взуття і проблеми зі стопами забиваються ікри. А для того, щоб поліпшити кровообіг і розслабити ноги, необхідно випускати їх на роликах для Pilates або спеціальних роликах. Уточнюється, що цей спосіб не підходить людям із варикозом.

Тим часом всі дівчата мріють про ідеальну фігуру. Вичитують поради на форумах, сидять на дієтах, виснажують себе в тренажерних залах. Але часто відбувається так, що всі засоби для краси виявляються марними. Причиною цьому є банальне ігнорування найважливіших правил, завдяки яким і можна домогтися успіху у боротьбі із зайвими кілограмами.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, як можна попередити очні хвороби.

Як повідомляв портал Знай.uа, психологи дотримуються думки, що всі хвороби йдуть з голови і саме наші негативні переживання змушують нас хворіти.

Також портал Знай.uа писав, що сердечно-судинні захворювання вважаються основною причиною смерті в Україні і по всьому світу.