Еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

До такого висновку прийшли дослідники з медичного закладу Kaiser Permanente після того, як виявили ген, який підвищує ризик розвитку імпотенції на 25 %, пише Daily Mail.

У чоловіків у віці 50-59 років, найбільш зачеплених віковою групою, наявність гена збільшувала ймовірність появи еректильної дисфункції на 32 відсотка.

Ген імпотенції виявили на ділянці ДНК під назвою SIM1 після обстеження 36 649 американських чоловіків.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ідентифікація першого генетичного фактора ризику еректильної дисфункції — захоплююче відкриття, тому що воно відкриває двері для нових досліджень генетичних методів лікування", заявив провідний дослідник Ерік Йоргенсон (Eric Jorgenson).

Аналогічне дослідження генетичних зразків 222 358 британських чоловіків показало, що у 2 957 чоловіків спостерігалася еректильна дисфункція.

Автори вважають, що ген впливає на ділянки нервів, які викликають ерекцію. Однак механізм вплив гена на нейрони поки що не встановлений.

Аналогічний у мишей ген пов'язаний з нездатністю до спаровування, а також впливає на поведінку годування і масу тіла. Автори заявили, що у людей ген, мабуть, не впливає ні на їжу, ні на масу тіла

Медики сподіваються, що знайдуть ще більше генів, які також впливають на ослаблення чоловічих можливостей.

Раніше поява еректильної дисфункції вже пов'язували з надмірною вагою, поганою циркуляцією крові, куріння, діабет або психологічними проблемами.

Але близько третини випадків імпотенції, яка вражає мільйони людей, як вважають, мають генетичну причину.

Нагадаємо, недавнє дослідження показало, що чоловіки з невеликою "гідністю" частіше за інших виявляються безплідними.

Як повідомляв портал "Знай.uа", високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.

https://youtu.be/oZKe4LmHkI8