Як дізнатися, що очікуєш двійню, ще до того, як це стане можливим визначити на УЗД? Адже чим раніше знаєш – тим краще встигаєш підготуватись до щастя, яке звалюється на тебе в подвійному обсязі!

Ранній токсикоз з перших днів затримки.

До ознак токсикозу у цьому випадку варто відносити:

• Слабкість і постійну сонливість.
• Нервозність, перепади настрою.
• Нудоту і блювоту не тільки вранці, але і протягом дня.
• Підвищену пітливість і слиновиділення.
• Яскраво виражену другу смужку на тесті

У перші дні затримки при вагітності однією дитиною, смужка на тесті проступає ледь-ледь. Якщо ж очікуються двійнята і більше, смужка на тесті буде яскравою навіть на самих ранніх термінах.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Швидко набираємо вагу

Будучи вагітною однією дитиною, мама набирає вагу повільно. Але вагітні двійнею вже точно доведеться пожертвувати стрункою фігуркою. Всього за перший триместр, майбутня мама набирає до 5 кг!

Животик росте моментально

Додаток у кількості двох і більше діток гарантує, що животик буде зростати прискореними темпами. Великий живіт в першому триместрі означає, що діток буде двоє і більше.

Спадковість

Якщо в роду майбутньої мами або її чоловіка були випадки народження двійні або близнюків, то ймовірність багатоплідної вагітності збільшується в рази. За правилами генетики, близнюки можуть з'явиться на світ лише через покоління.

Ранні ворушіння

Це пояснюється тим, що діти всередині мами ростуть досить швидко і їм доводиться боротися за кожен міліметр вільного простору в утробі. Тому жінка з багатоплідною вагітністю може помітити ранні і сильні ворушіння.

Занадто високий показник ХГЛ

Аналіз крові жінки, вагітної двійнею, разюче відрізняються. Різкий скачок ХГЛ може свідчити про наявність декількох плодів. До того ж, аналіз, як правило, сильно відхилений від норми для певного терміну.


Високі показники гестації

Гестация – період від першого дня останньої менструації до моменту пологів. Як правило, у жінок з багатоплідною вагітністю результати лікарських вимірювань виявляються набагато вище норми, тому що матці доводиться вміщати два плода одночасно.
Раніше Знай.иа писав про те, що незабаром годувати грудьми зможуть і тата – винахідники працюють над створенням спеціального апарату. От було б підмога для мами, що годує двійню!

Також вчені зробили сенсаційний висновок – куріння під час вагітності прискорює ріст дітей… Але не поспішайте хапатися за сигарету, адже нічого хорошого в цьому немає. Дізнайтеся, чому.

І наостанок, якщо ви ще не вагітні – стаття про жіночі секрети: як керувати менструальним циклом без шкоди для здоров'я.