Кожній дівчині хотілося б керувати своїм циклом і вибирати, коли він повинен початися і коли скінчитися. Повністю взяти місячні під контроль, на жаль, не можна, але трохи посунути цей процес - цілком. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Для прискорення приходу місячних

Кунжут. Щоб наблизити "ці дні", раз в день з'їдай одну столову ложку насіння кунжуту з однією столовою ложкою меду.

Папайя. Цей екзотичний фрукт стимулює вироблення гормону естрогену. Якщо вам буде важко дістати папайю можна замінити її на моркву і гарбуз.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вживати багато гострої їжі — вона генерує тепло в організмі. Однак, тут варто бути обережною. Візьміть до уваги особливості будови вашої харчової системи щоб не нашкодити їй занадто гострими продуктами.

Гаряча ванна, фізичні навантаження — це теж відмінні способи наблизити менструальний цикл.

Для затримки місячних

Ці способи не такі безпечні, як попередні, найкраще це питання обговорити з лікарем-гінекологом.

Відвар петрушки. Для цього пучок петрушки необхідно залити склянкою окропу і залишити настоюватися протягом трьох годин. Цей відвар потрібно приймати по півсклянки вранці і ввечері, протягом 3-4 днів до планового початку місячних.

Сочевичний суп. Теплий суп із сочевиці здатний затримати місячні, якщо їсти його на голодний шлунок кожен день, протягом тижня. Саме цей спосіб дуже навіть безпечний, тому спробувати його точно варто. До того ж, сочевичний суп дуже смачний.

Лимон. Через високий вміст вітаміну С, потрібно їсти по одному-двом лимонам в день, за кілька днів до початку місячних.

Нагадаємо, самодіагностика грудей дуже важлива для жінки. Щоб технічно правильно її зробити, проконсультуйтеся зі своїм гінекологом. Частота процесу — бажано не рідше одного разу на тиждень. Процес займає не більше 2 хвилин, але може врятувати ваше здоров'я і життя.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, як відрізнити ПМС від вагітності.

Також Знай.ua писав, забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих часток у плаценті вагітних жінок.