Випромінювання від смартфонiв провокує розвиток онкологічних захворювань серця, головного мозку та надниркових залоз.

Так стверджується в науковому звіті, опублікованому сьогодні в National Institutes of Health, який підтверджує попередні висновки дослідження 2016 року.

Слід зазначити, що твердження про шкідливість випромінювання перевірялося в випробуваннях на гризунах. Зокрема, ефект спостерігався у самців щурів. Що ж стосується самок чи мишей обох статей, то медики не виявили чіткої взаємозв'язку.

У рамках експерименту щури і миші піддавалися радиочастному випромінювання по всьому тілу. На відміну від людей, які в звичайному житті піддаються меншому впливу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Найнижчий рівень впливу, що використовується в дослідженнях, дорівнював потужності, яка рідко зустрічається у нинішніх смартфонів.

Найвищий рівень впливу був у чотири рази вищим, ніж максимальний рівень потужності, допустимий на мобільних телефонах.

Тварин починали піддавати радіочастотному випромінюванню по-різному: щурів — на ембріональній стадії; мишей — на п'ятому/шостому тижні. Вплив тривав близько двох років, фактично до смерті гризунів.

Сеанс впливу займав дев'ять годин з 10 хвилинними перервами через кожні 10 хвилин. Рівні RFR варіювалися від 1,5 до 6 Вт на кілограм у щурів і від 2,5 до 10 Вт на кілограм у мишей.

Слід зазначити, що дослідження тривало 10 років і обійшлося в 30 мільйонів доларів. Також важливо розуміти, що тварин піддавали впливу радіовипромінювання 2G і 3G, які все рідше і рідше використовується в сучасних мобільних технологіях

В майбутніх дослідженнях основну увагу буде приділено розробці вимірних фізичних показників або біомаркерів потенційного впливу RFR.

Нагадаємо, чим більший мозок, тим вище вірогідність розвитку у нього злоякісної пухлини гліоми.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.