Медики виявили, що зміна конкретного гена підвищує ризик розвитку нейродеструктiвных проблем у мишей.

Дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі встановило, що ген Glut3 викликає симптоми дегенеративних захворювань на певному проміжку життя у гризунів, повідомляє Medical Xpress.

Цей ген відповідає за транспортацию глюкози — одного з найбільш поширених джерел енергії в живих організмах — в клітини мозку, і відіграє вирішальну роль у рості плода під час ранньої вагітності.

Попередні наукові роботи пов'язували мутацію Glut3 у мишей з викиднем і обмеженням росту плода в останньому триместрі вагітності.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Результати нашого дослідження можуть привести до нового уявлення про профілактику та лікування педіатричних нейродегенеративних станів таких, як аутизм, тривожні розлади і синдром дефіциту уваги", — заявив провідний автор дослідження Шерін Деваскар (Sherin Devaskar).

Раніше медики виявили три білка, які можуть відігравати важливу роль як у жіночій фертильності, так і в розвитку раку.

"Наша наукова робота дозволить виявити новий спосіб діагностики і, можливо, лікування певних типів безпліддя, які закінчуються раннім викиднем", — заявила голова наукової роботи Карен Шиндлер (Karen Schindler).

За словами медика, белкове регулювання знайдених сполук, яке виникає в яйцеклітинах, також зустрічається при певних типах агресивних видів раку, тому результати можуть бути корисними при виборі лікування для хворих онкологічними захворюваннями.

В подальшому медики збираються вивчити геном безплідних пацієнтів, щоб переконатися, як впливають мутації в їх генах.

Нагадаємо, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Як повідомляв портал "Знай.uа" молодий дизайнер Мері-Клер Спрингхэм представила проект революційного пристрою, який дозволить чоловікам годувати грудьми.

Також "Знай.uа" писав, що куріння під час вагітності прискорює початок пубертатного розвитку у майбутнього потомства.