Дослідження Гарвардського університету виявило ключові звички, які збільшують тривалість життя на п'ять років: збалансована дієта, регулярне харчування і помірне вживання алкоголю.

Однак це ще не все. Наш емоційний стан і активний спосіб життя також можуть вплинути на довголіття, повідомляє Daily Mail.

Зараз перерахуємо шість звичок, чий вплив на тривалість життя науково доведено:

1. Не засмучуйтеся років

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обстеження 660 добровольців у віці 50 років і старше виявило, що позитивне сприйняття власного старіння подовжує життя на сім років, незважаючи на дохід, вік і здоров'я.

Згідно з дослідженнями, старіння залежить на 10 % генетики і 90 % від способу і ставлення до життя.

2. Не поспішайте на пенсію

Відстрочення виходу на пенсію, до загального здивування, збільшує тривалість життя. Дослідники з Університету штату Орегон проаналізували дані 2956 осіб і виявили, що здорові дорослі, які вийшли на пенсію у віці 66 років, мали на 11 % менший ризик смерті, ніж ті, хто зробив це раніше.

3. Заводите дітей

Згідно з даними минулорічного дослідження, сімейні пари живуть на два года більше, ніж бездітні.

Дослідники з Швеції проаналізували дані 704 481 людини і 725 290 жінок, народжених між 1911 і 1925 роками, і виявили, що ризик смерті був вище серед тих, у кого не було дітей.

4. Перебування в лікарні

Пацієнти, які потребують стаціонарного лікування протягом тривалого часу, вмирають раніше.

Дослідження більше 7 800 смертельних випадків смерті показало, що літні люди вмирали частіше, якщо довше перебували в лікарні.

5. Не забувайте про прогулянки

Згідно з ВООЗ, щоденні прогулянки по 150 хвилин продовжують життя на 4 роки.

Вся справа в тому, що фітнес зміцнює м'язову силу і покращує серцево-судинну систему.

6. Займайтеся сексом

Вивчення 918 чоловіків в період з 1979 по 1993 рік показало, що ті, хто займався любов'ю два рази в тиждень на 50 % зменшують ризик померти, ніж ті, хто роблять це раз на тиждень. За даними інших досліджень, 350 оргазмів в рік збільшують життя на чотири роки довше.

Секс підвищує рівень окситоцину та дегідроепіандростерону. Таким чином зменшує рівень стресу і підвищує рівень протиінфекційних імуноглобулінів у крові.

7. Пийте каву по-грецьки

Грецька кава багата на хімічні речовини, які називаються поліфенолами і антиоксидантами, які допомагають поглинати вільні радикали в крові. До того ж у ньому відносно менше кофеїну, ніж в розчинній каві.

8. Висипайтеся

Дослідження сну мільйонiв людей з восьми країн 2010 року показало, сон менше шести годин на добу збільшує ймовірність смерті на 12 %.

Нагадаємо, тривалість життя у меншій мірі залежить від генетики, і більшою — від способу життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярні шляхи, які "старять" клітини.