Фахівці назвали 11 корисних властивостей желатину, які швидко поліпшать ваше здоровье. Желатин є напівтвердою безбарвною речовиною, яку одержують з колагену сполучної тканини тварин шляхом кип'ятіння у воді.

Цю інформацію повідомляє Healthystyle.

Желатин володіє унікальними лікувальними властивостями і навіть допомагає вилікувати різні захворювання.

1. Це детокс-продукт

Гліцин, який міститься в желатині, допомагає виводити з організму накопичені токсини, які зберігаються в печінці.

2. Покращує травлення

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Желатин являє собою гідрофільну їжу, тобто ту, що "притягає" рідини, навіть в приготованому вигляді. Це робить його відмінним союзником для травної системи, так як дозволяє зберегти шлункові соки, щоб допомогти, таким чином, перетравлювати їжу.

3. Покращує стан суглобів і кісток

Значна концентрація незамінних амінокислот у желатині є гарним доповненням для підтримки здоров'я кісток, а також хрящів в суглобах.

4. Це відмінне джерело білка

Як ми вже відзначали вище, желатин на 90% складається з білків з високою біологічною цінністю. Це дозволяє забезпечити організм енергією, набрати м'язову масу і поліпшити фізичну працездатність.

5. Зміцнює нігті і волосся

Кератин, який також входить до складу цього натурального інгредієнта, може бути використаний в якості альтернативного лікування для зміцнення слабкого волосся і нігтів.

Ці властивості є ефективними як у разі безпосереднього споживання, так і для зовнішнього застосування.

6. Покращує зовнішній вигляд шкіри

Колаген - одна з найбільш часто використовуваних речовин для виробництва різних кремів та інших косметичних засобів для догляду за шкірою.

А оскільки желатин зроблений на основі вареного колагену, він також забезпечує шкіру необхідними амінокислотами для підтримки молодості і здорового кольору обличчя.

Нагадаємо, здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок. Так категорично налаштований професор Ерік Рімм (Eric Rimm) з Департаменту живлення Гарвардського університету.

Також портал "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.