Поїдання певних видів глини допомагає запобігти ожиріння.

Недавні дослідження показали, що щури з зайвою вагою, які харчувалися мінералом монморилонітом, скидали вагу набагато ефективніше гризунів, які отримують препарати проти схуднення, повідомляє Daily Mail.

Абсолютно випадково вчені з Університету Південної Австралії виявили, що сполуки, які присутні в деяких видах бруду, можуть заглушити розлад шлунка.

Відкриття відбулося, коли кандидат наук Танні Денинг (Tahnee Dening) намагалася знайти сполуки, які могли б поліпшити поглинання антипсихотичних таблеток.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дослідник звернула увагу на незвичайну "поведінку" частинок бруду. Глиняні матеріали залучали краплі жиру і буквально вбирали їх, а також перешкоджали їх всмоктуванню організмом, гарантуючи, що жир просто пройде через травну систему.

Медики вважають, що їх відкриття дозволить розробити потенційне ліки від ожиріння.

Денинг і її колеги перевірили гіпотезу, годуючи групу щурів дієтами з високим вмістом жиру, проте з різними добавками: препарат для схуднення орлістат, монморилоніт або плацебо.

Миші, які вживали глиняну добавку, набрали найменшу вагу, що говорить про те, що бруд, який міститься в їжі, краще вимиває жир з їх організму, ніж орлістат

"Наша перероблена глина має надзвичайно високу площу поверхні, тому володіє величезною здатністю взаємодіяти і вбирати перетравлювані жири і масла, присутні в продуктах харчування", заявила Денинг. Орлістат, з іншого боку, блокує перетравлення жиру в організмі.

Тепер медики хочуть поєднати обидва засоби для того, щоб перевірити їх ефективність по спалюванню калорій.

Нагадаємо, звичайні підлогові ваги можуть позбавити вас від зайвих кілограмів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.