Дослідники з Університету Сан-Паулу синтезували нове з'єднання, яке перешкоджає розмноженню вірусу гепатиту С.

Вчені об'єднали існуючі молекули для отримання нового з'єднання GA-Hecate, що володіє біологічним потенціалом, повідомляє Science Daily.

"З допомогою методу біокон'югації ми синтезували шість з'єднань і протестували їх на генотипах 2a і 3a вірусу гепатиту С . В результаті вийшло з'єднання, що має значний терапевтичний потенціал", — пояснив один з двох основних авторів дослідження Пауло Рікардо да Сілва Санчес (Paulo Ricardo da Silva Sanches).

Речовину синтезували з галової кислоти і пептиду Геката.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Ми виявили, що препарат впливає на вірус гепатиту практично на всіх стадіях репродуктивного циклу, що незвично для противірусних препаратів", — розповідає доктор Санчес.

За його словами, як правило, більшість ліків націлені на конкретні мішені і пригнічують певні процеси: проникнення вірусних клітин, синтез генетичного матеріалу і білків або випуск нових вірусних частинок.

Дослідники протестували GA-Hecate як на самому вірусі, так і на його "субгеномных репликонах", які містять усі елементи, необхідні для реплікації вірусу його генетичного матеріалу в клітини, але не здатні синтезувати білки, що відповідають за зараження. З'єднання було ефективним у всіх тестах.

Ще одним позитивним властивістю молекули є те, що воно дуже вибірково: атакує тільки вірус, ігноруючи клітини господаря.

Відмінна новина також в тому, що ця молекула не тільки ефективна проти гепатиту С. З'єднання також може впливати на бактерії, грибки і ракові клітини.

Дослідники мають намір провести масштабні клінічні випробування. За їхніми прогнозами, ліки на основі синтезованої молекули надійдуть в продаж тільки через вісім років.

Нагадаємо, харчові добавки можуть призвести до розвитку серйозних захворювань печінки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зелені листові овочі у раціоні допомагають запобігти розвитку стеатозу печінки.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про рак печінки.