Низька якість сперми збільшує ймовірність викидня.

Дослідження, яке провели вчені з Імперського коледжу Лондона, вивчило якість сперми 50 чоловіків, у чиїх партнерів відбулось три і більш випадків викидня, повідомляє Clinical Chemistry.

Команда вчених сподівається, що отримані результати нададуть нові можливості для пошуку методів лікування, що знижують ризик невдалої вагітності.

Тим не менш, до недавнього часу медики вважали, що причина повторного викидня пов'язана зі здоров'ям матері. Наприклад, захворювання або порушення в роботі імунної системи.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Наше дослідження доповнило зростаючий масив доказів, що якість сперми прогнозує ймовірність вдалої вагітності. Наприклад, попередні дослідження показують, що сперматозоїд відіграє важливу роль в утворенні плаценти, що має вирішальне значення для постачання плода киснем і поживними речовинами", — пояснює провідна авторка дослідження Чанна Джаясена (Channa Jayasena).

Зокрема, група проаналізувала сперму 50 чоловіків, які знаходилися на лікуванні в Клініці повторних викиднів при лікарні Святої Марії в Лондоні.

Потім вони порівняли результати зі здоров'ям сперми 60 чоловіків-добровольців, у чиїх партнерів не було викидня.

Аналіз показав, що у чоловіків з партнерами, які перенесли повторний викидень, кількість пошкоджень ДНК було в два рази більше, ніж у чоловіків з контрольної групи.

Дослідницька група вважає, що це пошкодження ДНК може бути викликана так званими реактивними видами кисню.

У спермі є молекули, утворені клітинами (рідину, що містить сперматозоїди) для захисту сперми від бактерій та інфекцій. Проте, в достатньо високих концентраціях молекули можуть завдати значної шкоди сперматозоїдів.

Результати дослідження показали, що у чоловіків, у чиїх партнерів стався викидень, кількість активних видів кисню збільшилася в чотири рази в порівнянні з контрольною групою.

В даний час дослідна група вивчає питання про те, що може викликати високий рівень цих активних видів кисню.

Нагадаємо, польські вчені з компанії СoolTec розробили пристрій охолодження яєчок, яке допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.