Дисфункція одного з генів матері призводить до викидня.

До такого висновку прийшли дослідники з Медичного факультету Рурського університету в Бохумі (RUB), які виявили цей взаємозв'язок у так званої "нокаутной миші", котра не мала фактор транскрипції Math6, пише Scientific Reports.

"Нокаутними мишами" називають генетично модифікованих гризунів, у яких виключена робота одного або декількох генів.

Фактори транскрипції — білки, що контролюють процес синтезу мРНК на матриці ДНК, шляхом зв'язування зі специфічними ділянками ДНК.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Math6 відіграє важливу роль у роботі різних органів під час пренатального розвитку, а також у дорослому організмі. Розвиток плаценти, що складається з тканин матері і плода, життєво важливий для постачання ембріонів поживними речовинами під час вагітності.

На першому етапі дослідницька група локалізувала експресію Math6 в плаценті мишей на різних стадіях гестації. В ході цього процесу з'ясувалося, що активність починається на початку вагітності.

У мишей з вимкненим Math6 спостерігалися дефекти у розвитку плаценти з боку матері. Зокрема, змінені кровоносні судини, які провокують крововилив під час вагітності і приводять до загибелі плоду.

Така аномалія відбувається лише в тому випадку, коли у самок відсутня обидві копії батьківського гена Math6. При наявності хоча б одного — плацента розвивається нормально.

"Отже, розлад залежить від генетичного складу матері, а не від ембріонів", — укладає автор дослідження Беате Бранд-Сабері (Beate Brand-Saberi).

Проект послужить фундаментом для подальших досліджень плаценти. У майбутньому дослідники мають намір детально проаналізувати, що лежить в основі механізму, щоб отримати нове уявлення про рецидивуючий викидень у людей.

Нагадаємо, експерти наголошують про небезпеку безпліддя, яке все частіше почало опановувати сучасних чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, чоловіки з невеликим "гідністю" частіше за інших виявляються марними.