Чоловіки, які чистять зуби рідше двох разів на день, в три рази частіше страждають від еректильної дисфункції.

Огляд п'яти досліджень, в яких брали участь 200 000 добровольців, показало, що захворювання ясен підвищують ймовірність пошкодження кровоносних судин пеніса, повідомляє The Journal Of Sexual Medicine.

Зокрема вчені з Університету Цзинань виявили, що у чоловіків з хворими яснами, пов'язаними з порушенням гігієни порожнини рота, ймовірність виникнення ерекції в 2,85 рази вище.

Фахівці рекомендують чистити зуби двічі на день фторовмісною пастою і не лінуватися користуватися зубною ниткою або щітками для міжзубних проміжків.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Слід зазначити, що найчастіше в "більшості чоловіків" імпотенція виникає у віці старше 40 років, хоча не варто виключати будь-який вік. Імпотенція виникає в результаті як фізичних, так і психологічних причин.

Вчені вважають, що еректильна дисфункція і захворювання ясен тісно пов'язані між собою, оскільки спровоковані одним і тим же типом запалення в кровоносних судинах, яке в свою чергу, викликано молекулою під назвою CRP.

Дослідження, опубліковане в минулому році Університетом Гранади в Іспанії, виявило аналогічну зв'язок між здоров'ям порожнини рота і сексуальною активністю.

Європейські вчені провели перше дослідження взаємозв'язку у чоловіків і виявили, що ризик імпотенції вдвічі вище у тих, хто не доглядає за зубами

Майже у три чверті чоловіків (74 %), які вже мали проблеми в спальні, також спостерігалися захворювання ясен.

Однак тільки 58 % чоловіків без проблем з ерекцією мали проблеми зі здоров'ям порожнини рота.

Останнім часом вчені неодноразово знаходили взаємозв'язок між хворобами ясен і такими захворюваннями, як діабет, інсульт, серцево-судинні захворювання.

Нагадаємо, низька якість сперми збільшує ймовірність викидня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", польські вчені з компанії СoolTec розробили пристрій охолодження яєчок, яке допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК