Регулярна чистка зубів запобігає підвищенню кров'яного тиску.

Команда дослідників з Університету Буффало вивчила дані 36 500 жінок і встановила, що втрата зубів збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 20 %, повідомляє Daily Mail.

Одне з можливих пояснень полягає в тому, що люди, що втрачають зуби, можуть змінювати свій раціон харчування на більш м'яку і оброблену їжу.

У рамках даного дослідження медики відстежували показники американських жінок протягом 18 років.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

Учасники ініціативи щорічно проходили первинну оцінку стану здоров'я ясен в період з 1998 по 2015 рік для виявлення високих рівнів кров'яного тиску.

Цікаво, що взаємозв'язок між гіпертонією і зубами був сильніше серед молодих жінок і жінок з більш низьким ІМТ (індекс маси тіла).

Є кілька можливих причин. Більш ранні дослідження показали, що втрата зуба призводить до зменшення жування, що знижує кровообіг.

Дивно, але, на відміну від попередніх досліджень, не було виявлено ніякого зв'язку між захворюванням ясен і гіпертензією.

Результати цьогорічного дослідження припускають, що жінки постменопаузального віку, які втрачають зуби, можуть входити до групи ризику розвитку підвищеного кров'яного тиску.

Отримані дані також вказують на те, що втрата зуба може спровокувати розвиток гіпертонії. Це дозволяє проводити ряд профілактичних заходів для зниження ризиків розвитку захворювання.

Подальші дослідження допоможуть визначити основні механізми, що лежать в основі цих двох поширених захворювань.

Слід зазначити, що погана гігієна зубів пов'язана з цілим рядом потенційно смертельних захворювань, включаючи хвороби серця і рак. Вважається, що бактерії в яснах можуть потрапити в кровотік і переміщатися в інші частини тіла, провокуючи запалення.

Нагадаємо, регулярне чищення зубів і використання зубної нитки зменшує ймовірність розвитку гіпертонії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.