Головна проблема кривих зубів в тому, що їх складно чистити. З-за цього наліт і бактерії накопичуються в труднодостуных щілинах, що призводить до захворювання ясен.

Хворі десна в свою чергу підвищують ризики виникнення серцево-судинних захворювань і легеневих інфекцій, повідомляє Daily Mail.

Тиск, який чиниться одним зубом на інший під неправильним кутом протягом багатьох років, призводить до деформації і випадання зуба.

Для деяких людей установка брекетів надає можливість нормально чистити зуби і запобігти захворювання ясен і втрату зубів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Деякі стоматологи радять дорослим, у яких прямі зуби, що вони надягали фіксатори на ніч, щоб зберегти їх положення в нинішньому стані.

Однак ті, хто носив брекети в підлітковому віці, також можуть зіткнутися з проблемами, якщо вони не користувалися фіксаторами, щоб тримати зуби в прямому положенні після того, як зняли брекети. Тривалість лікування для всіх брекетів зазвичай становить від дев'яти місяців до двох років.

Проблеми з зубом мудрості також часто викликають сильний біль. Іноді цей зуб болить хронічно, загострюючись у міру проникнення в різного роду отвори поруч з ним шматочків їжі.

Часом стоматологи радять пацієнтам утриматися від видалення зуба мудрості і просто більш ретельно полоскати рот з харчовою содою, оскільки сама процедура виривання буває дуже болючою та складною, а час відновлення розтягується на дні і тижні.

Але часто хворі зуби мудрості, які не повністю розвинулися, блокують інші зуби (або навпаки). У них просто не залишається місця для повноцінного росту, тому такий зуб слід видалити.

Нагадаємо, регулярне чищення зубів і використання зубної нитки зменшує ймовірність розвитку гіпертонії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.