Біль в горлі може стурбувати вас у будь-який час року. Але взимку ймовірність безсумнівно вище.

Іноді хворе горло передбачає розвиток застуди або більш серйозного захворювання, а іноді виникає само по собі. У будь-якому випадку приємного тут мало.

Експерти The Guardian склали список корисних порад, як здолати біль у горлі:

Відпочивайте

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазвичай сама по собі біль у горлі проходить протягом тижня. Міцний сон завжди допомагає боротися з інфекцією. Тепле пиття і смоктання льодяників або твердих цукерок може заспокоїти запалення.

Приймайте знеболюючі

Приймайте парацетамол або ібупрофен для зменшення запалення. В аптеках завжди можна знайти таблетки для лікування болю в горлі і анестетичні спреї.

Не забувайте про полосканні

Для полоскання використовуйте теплу солону воду. (Не рекомендується для дітей). Розмішайте половину чайної ложки солі в склянці трохи охолодженої кип'яченої води. При необхідності повторіть.

Не використовуйте антибіотики

Більшість болю в горлі викликані вірусом, тому вони не піддаються лікуванню антибіотиками, хоча у багатьох випадках їх все одно прописують.

Вірусна біль в горлі супроводжується наступними симптомами застуди: нежить, кашель, червоні або водянисті очі і чхання. Симптоми стрептококового фарингіту, "стрептококового горла", бактеріальної інфекції, схожі, але можуть бути більш серйозними і супроводжуватися високою температурою або відчуттям спеки і тремтіння.

Слідкуйте за дратівливими речовинами

Куріння сигарет подразнює дихальні шляхи і провокує запалення горла. Коли в горло потрапляє подразнюючу речовину, організм намагається позбутися від нього за допомогою кашлю, що може призвести до ще більшого запалення.

Куріння також знижує імунітет, що може призвести до рецидивів вірусних і бактеріальних інфекцій, і послаблює нижній стравохідний сфінктер між шлунком і стравоходом, викликаючи кислотний рефлюкс з шлунку, що може дратувати горло.

Іншими причинами болю в горлі є забруднення повітря, алергія, сухе повітря і перепади температур, наприклад, перехід від теплого офісу до крижаного на відкритому повітрі.

Зміцните імунітет

Ви можете убезпечити себе від болю в горлі, вживаючи здорове збалансоване харчування, а також роблячи щеплення від грипу.

Звернутися до медичного працівника

Якщо біль у горлі триває більше тижня або повторюються знову, зверніться до свого терапевта.

Нагадаємо, чому болить голова від пломбіру.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що холодні руки — звичайна справа в умовах низької температури, однак цілком можливо, що ваш організм натякає на те, що ви страждаєте від хвороби Рейно.