В Україні з кожним новим днем зростає кількість молодих людей, які хворіють на ВІЛ. Страшна інфекція не просто поширюється як застуда, її масштаби медики визнали як епідемію.

Про це свідчить дослідження Організації Об'єднаних Націй, яке спрямовано на вивчення проблеми, її наслідків та потреби психологічної підтримки серед молоді, пише портал "Політека".

За інформацією експертів, на сьогодні в Україні друга за масштабами епідемія ВІЛ/СНІДу на території Європи. Згідно з даними за 2016 рік, 238 тисяч українців живуть з ВІЛ і щорічно фіксується 5,2% нових випадків інфікування серед людей вікової категорії від 15 до 24 років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як і в інших державах, все більше число дітей, які інфіковані ВІЛ в перинатальний період, досягають підліткового/юнацького віку. Тільки в 2016 році в Україні майже 1500 людей, що живуть з ВІЛ, віком 10–24 років зареєструвалися для проходження лікування. Дана молодь народилася протягом певного періоду, коли більше 50% нових випадків ВІЛ-інфекції щорічно в Україні припадало на людей, які активно вживають наркотики через ін'єкції.

Варто нагадати, що стало відомо, що за перші десять днів минулого року в Києві було зафіксовано 61 випадок захворювання на кір, з яких 49 - у дітей. Спалахи хвороби зареєстровано у 5 дошкільних і шкільних колективах, і один випадок у цирку "Кобзов", де захворів дорослий співробітник.

За статистикою КМДА, в Києві на початок року не вакциновано від кору близько 20% дітей у віці від року до 18 років. Тому міська влада прийняла рішення не пускати не щеплених від кору дітей до столичних школ та дитсадків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України заявило, що не буде оголошувати епідемію кору в країні. Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Ми не будемо оголошувати епідемію", - сказала Супрун.

Нагадаємо, смертельний грип косить українців: як не захворіти.

Як повідомляв Знай.uа українців вбиває страшна епідемія: 6 смертей з початку року, медики безсилі.

Знай.uа писав, епідемія кору захоплює Україну: люди вмирають, а медики безсилі.