Більшість людей вважають, що сніданок – це неймовірно важливий прийом їжі і пропускати його ні в якому разі не можна. Крім того, всі фахівці одностайно рекомендували їсти сніданок з 1917 року. Прийнято вважати, що це корисно для здоров'я і навіть допомагає скинути зайву вагу.

Однак буквально нещодавно виявилося, що це не так, повідомляє Medscape. Так, Катерина Сіверт і її колеги зі школи громадського здоров'я та профілактичної медицини університету Монаша в Мельбурні проаналізували дані контрольованих і рандомізованих досліджень.

Наголошується, що сім досліджень розглядали ефект сніданку на зниження ваги. Десять аналізували кількість того, скільки калорій споживають ті, хто пропускає сніданок і ті, хто його їсть.

В кінцевому результаті з'ясувалося, що ті, хто снідають, споживають на 259,79 калорії більше, ніж ті, хто пропускають сніданок. Це суперечить теорії про те, що люди, які не снідають, споживають більше калорій протягом дня.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому фахівці не знайшли значної різниці у вазі серед тих, хто снідає і тих, хто ні. Дослідження опубліковане в Британському медичному журналі.

На думку вчених, варто з більшою обережністю рекомендувати сніданок людям, які хочуть знизити вагу. Також необхідно більше якісних досліджень для того, щоб зрозуміти, яку роль відіграє сніданок для контролю ваги.

Нагадаємо, дослідники з Університету Мічигану кажуть, що виявили гормон, який регулює спалювання жиру в організмі. У нашого організма існує кілька гормонів, що впливають на ожиріння.

Як повідомляв портал Знай.uа, існують різні твердження про те, як потрібно харчуватися після 18.00 і взагалі це робити. Сьогодні все більше дієтологів сходяться на думці, що їсти ввечері не тільки можна, але і потрібно.

Також портал Знай.uа писав, що популярний український дієтолог Світлана Фус розвінчала один із головних міфів про правильне харчування. Світлана пояснила, чому розвантажувальні дні не тільки не допомагають схуднути, але й можуть завдати шкоди організму.