Вогнестійка монтажна піна, яка зустрічається в меблі і вінілових підлогах, становить небезпеку для здоров'я дитини.

Як показали дослідження доктора Хізер Стэйплтон, у дітей, які мешкають в будинках з цими матеріалами, рівень токсинів в крові і сечі в 15 разів вище, пише Daily Mail.

Головна проблема в тому, що вогнестійкі хімікати приводять до затримок розвитку, ожиріння, ендокринного збою і порушення роботи щитовидної залози, провокують рак та інші захворювання.

Вогнестійка монтажна піна

Співробітники університету Дьюка спільно з центрами з контролю та профілактики захворювань і Бостонським університетом, провели трирічне дослідження дії цих хімічних речовин на 203 дітей з 190 сімей в звичайних умовах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Насамперед ми хотіли виявити і вивчити зв'язок між конкретними продуктами і впливом на дітей, а також визначення того, як відбувся вплив: через дихання, контакт з шкірою або ненавмисне вдихання пилу", — розповіла доктор Стейплтон.

У рамках дослідження вчені проаналізували зразки повітря в приміщенні, пилу і піни, зібрані з меблів у кожному будинку, а також взяли проби з рук, сечі і крові кожної дитини.

Потім екологи визначили 44 біомаркера різних хімічних речовин, включаючи фталати, фосфаторганічні з'єднання, бромовані вогнетривкі речовини, парабени, феноли, антибактеріальні речовини і перфторалкільні і поліфторалкільні речовини (ПФАР).

У дітей, які жили в оточенні меблів, що містить ПФАР, концентрація в крові цієї речовини в шість разів вище.

Вініловий підлогу

Також дослідники встановили, що у дітей, які проживають у будинках з вініловими підлогами у всіх районах, концентрація метаболіту бензилбутилфталата в сечі була в 15 разів вище, ніж у дітей, які живуть без вінілових підлог.

Слід зазначити, що бензилбутилфталат провокує респіраторні захворювання, подразнення шкіри і призводить до безпліддя.

Нагадаємо, французькі експерти виявили небезпечні хімічні компоненти в підгузниках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лаки для нігтів без хімікатів містять у собі токсичні сполуки, що призводить до безпліддя і розвитку онкологічних захворювань.

Також "Знай.uа" писав, що раніше вчені знайшли наукове пояснення, чому малюк штовхається в животі.