Ботокс від зморшок допомагає при лікуванні розацеа — хронічного запального захворювання шкіри, що вражає кожну десяту людину.

Два недавніх дослідження встановили, що ін'єкції ботулотоксину ефективно зменшують симптоми розацеа, пише Daily Mail.

Експерти вважають, що токсин може зупинити розширення кровоносних судин і тим самим зменшити характерні висипання та почервоніння шкіри, а також прибрати запалення.

Ознаки розацеа

Слід зазначити, що розацеа виникає, коли крихітні кровоносні судини на обличчі розширюються і стають видимими; у тяжких випадках шкіра може товщати і опухати, зазвичай навколо носа.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Причини розацеа досі не встановлені. Методи лікування включають антибіотики, гелі або крема, які мають протизапальну дію. Проте деякі різновиди розацеа не піддаються вищевказаним способам.

В одному з досліджень дерматологи індійській лікарні Хінду Рав ввели невелику кількість розведеного ботулінічного токсину в ділянки шкіри 30 пацієнтів, уражені розацеа.

Ін'єкції проводилися під місцевою анестезією, і результати показали значне зниження почервоніння менш ніж за два тижні, а поліпшення тривали до чотирьох місяців.

Стадії розацеа

У другому дослідженні вчені з Каліфорнійського університету в США виявили, що ботулотоксин блокує імунні клітини і запобігає запалення.

Ці клітини відіграють ключову роль в активації сполук, називаних кателицидинами, які виділяються імунною системою і виявляються на більш високих рівнях у пацієнтів з розацеа.

Вплив ботулінічного токсину вже зазначалося в окремих доповідях інших лікарів.

Як вважають дослідники, пацієнти можуть і не погодитися на багаторазові ін'єкції, але якщо ефект підтвердитися, то така методика допоможе тим пацієнтам, на яких не впливають інші способи лікування.

Нагадаємо, шість провокуючих факторів розацеа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про розацеа.