Лицьові вправи покращують косметологічну дію ботокса.

Зокрема, медики рекомендують рухати м'язами обличчя, як від здивування, чи супити брови, щоб ефективніше розгладити шкіру від зморшок, пише Daily Mail.

Ботокс — це назва нейротоксину, який продукується бактеріями Clostridium botulinim. Високі концентрації отрути призводять до розвитку ботулізму — рідкісною, але серйозною форми отруєння, при якій токсини атакують нервові тканини організму.

Однак при розведенні у фізіологічному розчині і введеннi в дуже малих концентраціях нейротоксин просто блокує потрапляння сигналів в м'язи, тим самим паралізуючи їх.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Команда дослідників вирішив протестувати метод лицьовій гімнастики на 22 дорослих жінках, які використовували ботокс.

Половину добровольців попросили провести лицьову гімнастику через чотири години після ін'єкції, включаючи підйом шкіри чола вгору і вниз, а також руху бровами. Кожне з вправ потрібно було повторити 40 разів по три підходи з перервами в 10 хвилин.

Шість місяців потому, після того, як ефекти ін'єкцій зійшли нанівець, учасників знову оглянули. Дерматологи вивчили кількість зморшок на лобі після обох наборів процедур. Жінки з обох груп заявили, що шкіра стала гладче між двома і трьома днями після введення ін'єкцій, після чого виконувалися вправи на обличчі.

Учасниці експерименту, які не проводили лицьову гімнастику, помітили косметологічний ефект тільки на четвертий день.

Однак через два тижні не було відмінностей між учасниками, які тренували свої м'язи, і тими, хто цього не робив.

Як пояснили дослідники, ботокс зв'язується з рецепторами нервових клітин, що розслабляють м'язи, і можливо, що вправи прискорюють цей процес зв'язування.

Понад дві третини учасниць, або 68 відсотків, вважали, що зморшки розгладжуються швидше з допомогою вправ на обличчі.

Слід зазначити, що ботокс використовується не тільки в косметичній галузі, але і в лікуванні надмірного потовиділення і мігрені.

Нагадаємо, британський лікар винайшла "мейкап", який захистить від кислотних опіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти стверджують, що фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.