Екстракт з кісточки авокадо зменшує запалення, спричинене лейкоцитами.

До такого висновку прийшли дослідники з Пенсильванського університету, пише Daily Mail.

Отримані ними результати свідчать про те, що екстракт можна перетворити у харчовий інгредієнт або навіть використовувати в якості фармацевтичного препарату.

Користь від плоду авокадо

Однак експерти скептично ставляться до цього дослідження і стверджують, що минулі научні труди показали, якщо часто вживати екстракт з насіння авокадо, то можна отруїтися.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До того ж випробування проводилися на клітинах, що стимулюють імунну систему і підсилюють запалення.

Дослідники вирощували макрофагів в чашках Петрі і активували їх за допомогою противоспалительной молекули як при наявності, так і без наявності екстракту кісточки авокадо.

Вчені виявили, що наявність екстракту кісточки авокадо пригнічує запалення.

Дослідники вважають, що це відмінні результати, тому що деякі серйозні захворювання (артрит, рак, коліт і хворобу серця) всі вони пов'язані з хронічними запаленнями.

Авокадо

Наступний крок дослідницької команди полягає в розробці модельних досліджень на тваринах, щоб перевірити реальну токсичність кісточок.

Група вже подала патент-заявку на екстракт, який буде використовуватися в якості добавки харчового барвника.

Каліфорнійська комісія з авокадо стверджує, що не рекомендує вживати насіння, незважаючи на те, що більшість досліджень було присвячено споживання екстрактів, а не самому насіння.

Слід зазначити, що всі дослідження проводилися на щурах і мишах, тому не варто зловживати насінням авокадо до наукових робіт, присвячених впливу кісточки на організм людини.

Дивіться ще: Авокадо. Алігаторова груша.

Нагадаємо, шведські вчені розробили противовоспалительную молекулу з новим механізмом дії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих частинок в плаценті вагітних жінок.

Також "Знай.uа" писав, що британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.