Медики встановили, що переливання молодої крові пригнічує симптоми хвороби Паркінсона.

У рамках дослідження стендфорскі вчені провели ряд експериментів на гризунах, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, дослідники зробили ін'єкції "молодої крові" більш дорослим родичам гризунів. У літніх мишей спостерігалося поліпшення когнітивних здібностей, виникли нові клітини мозку. Більш того, тварини успішно виконали тести когнітивних функцій.

Слід зазначити, що в міру старіння організм зазнає масштабні зміни, в тому числі крові.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Хоча зміна в нашому постачанні кров'ю незначні, можуть виникнути серйозні наслідки для здоров'я в цілому і нашої вродженої здатності боротися з іншими віковими захворюваннями.

З роками об'єм води в організмі починає зменшуватися, а разом з ним і об'єм крові, що проникає через наші вени. Кістковий мозок знижує виробництво червоних кров'яних тілець.

Кількість червоних кров'яних тілець вважається важливим показником старіння, і їх зниження навіть називають "сигналом" до смерті.

З часом кількість лейкоцитів також злегка падає. Ці клітини містять життєво важливі лейкоцити, які борються з хворобами та інфекціями.

Наявні дані свідчать про те, що деякі інгредієнти молодої крові можуть протистояти старінню.

Вчені прагнуть розробити синтетични версії тисяч можливих компонентів крові, які надають омолоджуючий ефект, оскільки кількість молодих донорів обмежена.

Пошук способу створення синтетичної молодої крові дозволить поліпшити терапевтичні засоби з лікування хвороби Паркінсона.

Нагадаємо, процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бездротовий пристрій, установлений у мозок людини, допоможе в лікуванні неврологічних розладів.

Також "Знай.uа" писав, що вчені розробили новий високотехнологічний метод лікування хвороби Паркінсона.