Свіжі салати, які продають в пластикових упаковках, містять величезну кількість цвілі і хвороботворних мікробів.

Таку заяву зробило австрійське Товариство з інформування споживачів (VKI), дослідивши 8 зразків салатного листя, куплених в супермаркеті.

Експерт з харчування VKI Ніна Зігенталєр розповіла наступне:

"Забрудненість салату мікробами виявилася настільки високою, що ми можемо лише порадити не вживати їх у їжу".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Дослідники підкреслили, що перевищення вмісту дріжджових грибків було виявлено у шести видах салату. Один з продуктів був критично заражений пліснявими грибками, а в деяких виявили лістерії.

Експерти закликають вагітних жінок, літніх людей, а також осіб з ослабленим імунітетом повністю виключити зелень в упаковках з раціону.

"Коли люди приносять салати додому в неохолодженому вигляді – а саме так, ймовірно, і роблять споживачі, – вони поїдають справжній розсадник мікробів". резюмували австрійські вчені

Нагадаємо, що рис, безсумнівно, є смачним і корисним продуктом харчування, але будьте обережні. Зокрема, Національна служба охорони здоров'я США каже, що вживання в їжу "залишків" рису може викликати харчове отруєння.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як допомогти дітям у разі хімічного отруєння. Так, на своїй сторінці у Facebook вона написала, що дорослі повинні слідувати інструкціям і зберігати побутову хімію подалі від дітей, так як в результаті неуважності дитині може загрожувати небезпека.

Також "Знай.uа" писав, як правило, магазини повертають людям гроші за прострочений товар. Але на цьому все і закінчується. В Україні хочуть ввести окремі штрафи за продаж прострочених товарів. Українцям розповіли, що робити, коли ви виявили на етикетці, що термін придатності закінчився.